Planina Vlašić svojim gostima nudi jako puno mogućnosti za sport i rekreaciju, kako u ljetnom, tako i u zimskom periodu. Osvrćući se na proteklu ljetnu sezonu, iz Sportsko-rekreacionog centra Vlašić za portal ski.ba su naveli kako su njihovi gosti imali priliku kvalitetno provoditi vrijeme i u ljetnom periodu.

Tokom ljetnih dana posjetioci Vlašića mogli su uživati u planinarenju, alpinizmu, jahanju konja, motokrosu, paintballu kao i u vožnjama biciklom i qwadom – naveli su nam iz SRC Vlašić i dodali da u okviru sportskih kapaciteta imaju i profesionalni fudbalski stadion, izgrađen po fifa standardima, kao i sportsku salu i nekoliko manjih igrališta za košarku, rukomet i odbojku.
Trenutno se pripremaju za zimske aktivnosti gdje svojim posjetiocima nude zabavu na skijanju, bordanju, klizanju i sankanju.

Skijalište na Vlašiću raspolaže sa tri ski lifa za odrasle i jednim baby liftom koji pokrivaju sedam ski staza, dužine od oko 15 km – pojasnili su iz SRC Vlašić i dodali da bi skijaška sezona mogla početi čim to dozvole vremenski uslovi.