Francuzi su u jednoj emisiji na nacionalnoj televiziji birali najljepše selo u Francuskoj. Odluka je pala, baš ovo seoce je najšarmantnije u očima Francuza. Ostavljamo vama da procijenite da li se slažete sa njima… Dobro došli u Kajzersberg.

Da, ime je i nas asocirali na neko mesto u Njemačkoj, ali to nije ništa čudno. Veliki broj gradića i sela nadomak granice Francuske i Njemačke, nosi nazive koji odgovaraju francuskom, odnosno njemačkom jeziku. Selo Kajzersberg se nalazi u sjeveroistočnoj pokrajini Francuske, zvanoj Alzas, koja je dio dobro poznate evropske vinske rute.

Kajzersberg je poznat po svojim šarmantnim, poludrvenim kućicama i uskim ulicama od kaldrme koje okružuju padine okolnih brda, prekrivenih vinogradima.

Prema glasovima gledalaca “Village préféré des Français” na kanalu France 2, Kajzersberg je izabran za najljepše selo Francuske među čak 12 kandidata, a razlog je njegova unikatna arhitektura, šetališta i ljubaznost mještana koji vode računa o svom seocetu.

Među konkurentima su se našli poznatija, ali i manje poznata mjesta u Francuskoj, a očekuje se još veći priliv turista baš u ovo mesto, pošto se u tradicionalnom izboru najljepših francuskih sela, gotovo uvek ostvari osjetni benefit za turizam u mjestu pobjednika.