U Nacionalnom parku „Biogradska gora“ ističu da je bilo prilično onih koji su „prikočili“ kod Kraljevog kola i nakon tri kilometra vožnje asfaltom i hladovinom džinovskih bukvi, okom ili dlanom dotakli biogradsku vodu.

Saša Jeknić, direktor nacionalnog parka, kaže da je u odnosu na isti period prošle godine, 20 odsto gostiju više posjetilo Biogradsku prašumu. Kada uporedimo podatke sa uspješnim ljetom 2016. godine, vidimo da je danas 20 odsto gostiju više nego prošle godine. Bilo je dosta vrelina ovoga ljeta, ali su nama gosti dominantno dolazili namjenski i planirano, a to potvrđuje i njihova struktura jer dominiraju inostrani turisti. Čak 80 odsto gostiju koji su prošli kapiju prašume su bili stranci. Uprkos silnoj antipropagandi, najviše je turista iz Rusije, zatim Ukrajine. Raduje povratak gostiju iz Njemačke, Italije, Češke, Slovačke..

.U prašumi se uživa „na sto načina“. Šetnja stazom oko jezera. Atraktivno fotografisanje mosta preko Biogradske rijeke. Ribolov sa dnevnom dozvolom koja košta 20 eura. Vožnja čamcem čije iznajmljivanje košta 8 eura za sat. Za prenoćište u bungalovima treba izdvojiti 11,5 eura. Dosta je ponekad zagledati se i bisernu boju jezera i tako provesti neko vrijeme.