Na olimpijskoj planini Igman 23. decembra otvorit će se novi luksuzni hotel Monti.

Kako nam je kazao Emir Granov, jedan od vlasnika hotela, riječ je o internacionalnim investitorima i u toku su završne finese.

“Zbog pandemije koronavirusa ne možemo znati da li će nam svi izvođači izvršiti obaveze na vrijeme, ali se nadamo da će otvorenje biti kada smo i planirali, 23. decembra. Hotel je rekonstruisan i nadograđen, dobio je duplo veći volumen od hostela koji je nekad bio na tom lokalitetu”, pojašanjava Granov.

Kaže nam da hotel Monti ima 65 soba, sa ukupno 145 smještajnih jedinica i da je koncipiran tako da nudi uslugu za sve.

“Imamo veoma dobar wellness i SPA centar, restorane, barove, najsavremeniji fitness centar koji će imati i medicinsku podršku za rehabilitaciju. Opremljenost hotela odgovara potrebama profesionalnih sportista, ali i rekreativaca i u skladu je s najvećim svjetskim standardima. Imamo sve ono što je potrebno za jedan planinski hotel, i nadamo se da će naši gosti uživati”, kazao je Granov.

U okviru hotela je i restoran sa 360 sjedećih mjesta i 215 vanjskih te će biti otvoren i za vanhotelske posjetioce. Vrijednost investicije je višemilionska.

Investitori nakon otvaranja hotela planiraju nastavak investiranja na ovom lokalitetu i izgradnju fudbalskih terena prema FIFA i UEFA standardima, teniskih terena, kao i univerzalnih ploha s više vrsta sportova.

“U skladu s tim smo pokrenuli inicijativu za izmjenu regulacionog plana na tom lokalitetu i iskreno se nadamo da će nadležne institucije pozitivno odgovoriti na naš upit uzimajući u obzir da se radi o isključivo sportsko- ekreativnim sadržajima namijenjenim širokoj lokalnoj zajednici”, kažu iz hotela Monti.