Prema informacijama koje smo dobili iz KJP ZOI’84 OCS skijaška sezona na Bjelašnici trebala bi startati 12.12.2020.godine

Sistem proizvodi snijeg svakodnevno u optimalnom nivou i čeka se prvi prirodni snijeg kako bi se pustio vertikalni transport za skijaše – naveli su iz ZOI-a za ski.ba i dodali da će na dan otvaranja sezone svi posjetioci Ski centra Bjelašnica dobiti na poklon besplatno korištenje usluga prevoza vertikalnim transportom.
Kada je u pitanju ponuda na Ski centru Bjelašnica i Igman unatoč velikim ulaganjima u pripremu staza, vertikalnog transporta i dogradnje sistema osvjetljenja za noćno skijanje, cijene ski karata su ostale u nivou prošle godine, a tokom sezone bit će i dodatno sniženje cijena karata.

U periodu do 08.01.2021. godine i poslije 21.02.2021. godine cijene karata će biti smanjena do 25% u odnosu na prošlu sezonu – istaknuli su u ZOI-u i naveli da će na Bjelašnici za najmlađe skijaše biti postavljena i dva beby lifta.
Ove sezone, prvi put nakon više od dvadeset godina, posvetilo se i malo više pažnje kapacitetima na Igmanu, gdje je izvršen generalni remont žičare na Malo polju.

Ova investicija predstavlja jednu od najvećih za ovu organizacionu jedinicu u protekloj deceniji, a planovi su da se u narednim sezonama olimpijski sjaj vrati i na Igman – pojasnili su dodavši da će i na Malom polju ove godine na usluzi korisnicma biti pet baby liftova i jedna tubing staza, a na Velikom polju dva baby lifta.
KJP “ZOI’84” OCS je i ove sezone potpisao sporazum sa Ministartsvom za kulturu i sport i Skijaškim savezom Federacije BiH o pripremi i organizaciji skijaških takmičenja na Olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman. Sva takmičenja će biti organizovana prema standardnom ski kalendaru.

Ove godine Uprava preduzeća KJP “ZOI’84” OCS potpisala je i sporazume sa brojnim novim partnerima, pa je između ostalog svim mladima od 15-30 godina koji su korisnici Europske omladinske kartice omogućen je popust od 10% na dnevne ski karte, a isti popust je dat i svim studentima koji uz kupovinu karte pokažu index. Sva djeca do 6 godina imaju besplatan prolaz na lejzerima uz pratnju roditelja.