Kažu da, “Kakve su vam misli, takav vam je život”… Hm… Pitamo se onda, kakve misli treba da budu, ako vam se svet okrene naopačke, ali u bukvalnom smislu. Pogledajte kako su graditelji iz različitih delova sveta došli na ideju da naprave kuće neobičnog izgled

edan luckasti graditelj iz Brazila, Valdevino Miguel de Silva, želeći svoju suprugu da ostavi bez teksta, došao je na ideju da izgradi kuću potpuno naopačke – sa krovom na zemlji i dvorištem ka nebu.

Pomalo ćaknut izgled ovih građevina, koji vaš realni svet vodi u svet mašte, bazično je pravilo arhitekture u glavama njihovih graditelja, a o kojima će se garantovano pričati širom sveta.

Neke od ovih lakrdijaških građevina promenile su  svoju unutrašnjost kako bi se slagale sa njihovim nadrealnim, preokrenutim eksterijerom.

Druga, “Alisa u zemlji čuda” kuća, a koja je izgrađena za potrebe dizajn izložbe u Moskvi, dizajnirana je tako da izgleda kao da posetioci hodaju po plafonu. Pogledajte još neke od arhitektura u Moskvi, a koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim

Takođe, grupa preduzetnika iz Turske napravila je imovinu koja se poigrava sa logikom i od nje napravila turističku atrakciju.

Ukoliko želite da literarni apsurd postane deo vaše stvarnosti, onda kartu sveta u ruke i otkoračajte u svet mašte. Ako ste za još jednu dozu najneobičnijih građevina širom sveta, na pravom ste mestu. Uzivajte!