Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Rusije, domaćin je novinarskoj ekipi televizijskog kanala „TVN Russia“ koja od 18-23.oktobra boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Riječ je o jednoj od najpoznatijih ruskih televizija, čija ekipa će u Crnoj Gori snimati prestižnu emisiju “Poedem, Poedim“ u kojoj će akcenat biti na gastronomiji, lokalnim običajima i ljudima. Kadrovi za emisiju snimaće se na području Herceg Novog, Boke Kotorske, Kolašina, Žabljaka, Skadarskog jezera, Rijeke Crnojevića i Njeguša.

„Novinari televizije “TVN Russia” obišli su Njeguše gdje su imali priliku da se upoznaju sa procesom sušenja njeguškog pršuta, a narednih dana boraviće u Herceg Novom i Tivtu, gdje će pored obilaska atraktivnih turističkih lokaliteta, za novinare biti organizovana i dva “cooking show”-a koz koje će im biti predstavljena priprema tradicionalnih crnogorskih jela, a čiji domaćini će biti hoteli „LazureHotel & Marina“ i „Regent Porto Montenegro“. U drugom dijelu posjete, novinari će imati priliku da obiđu selo Žlijebii Farmu Ostriga u Herceg Novom, dok će poslednjeg dana boravka posjetiti Rijeku Crnojevića“, objašnjavaju iz Nacionalne turističke organizacije.

Studijska posjeta predstavnika ruske televizije „TVN Russia” realizuje se uz podršku Lokalne turističke orgnizacije Herceg Novog, kao i podršku hotela “Lazure Hotel& Marina” i „Regent Porto Montenegro“.

TVN Russiaje jedna od najpoznatijih telivizijskih kuća u Rusiji sa gledanošću od preko 54 miliona na mjesečnom nivou. Emisija “Poedem, Poedim” snimana u Crnoj Gori biće premijerno prikazana u februaru 2021.godine.