Botanička plaža u Vancouveru jedno je od najnevjerovatnijih mjesta na cijeloj zapadnoj obali Britanske Kolumbije, posebno u vrijeme oseke, kada posjetitelji mogu vidjeti plimne bazene.

Bogati plimni bazeni, obala puna života i fantastične geološke značajke privlače posjetitelje na Botaničku plažu, nudeći jednu od najboljih prilika za pregled morskih bića i biljaka na otoku Vancouver.

Smještena u blizini Port Renfrewa na južnom otoku Vancouver, Botanička plaža jedno je od najnevjerovatnijih mjesta na cijeloj zapadnoj obali Britanske Kolumbije, posebno u vrijeme oseke, kada posjetitelji mogu prošetati dugim putem preko ravnih izdanaka pješenjaka i granita kako bi pogledali bazene s plimom.

Bazeni su ispunjeni, poput kutija za nakit, morskim životinjama jarkih boja. Tu su ljubičaste, crvene i narandžaste morske zvijezde, zatim, morski ježevi, školjke, zelene morske anemone i morski krastavci koji tek počinju nagovještavati spektar međuplimskog života koji ovdje uspijeva.

Ta činjenica je zapravo toliko važna da je Univerzitet Minnesota ovdje osnovao istraživačku stanicu 1900. godine.

Organizmi koji se ne mogu nositi s isušivanjem preživjet će u plimnim bazenima ili u zasjenjenim pukotinama. Tamo se mogu pronaći morske zvijezde, hitone i anemone, prilikom čega se morske zvijezde sjate zajedno kako bi se smanjio gubitak vlage.

Priljepci, puževi i ostale školjke mogu preživjeti zatvarajući se čvrsto s malom količinom vode unutar školjki.

Botanička plaža u provincijskom parku Juan de Fuca ima 251 hektar uzvišenog staništa, ali najpoznatija je po obilju života među morskim plimama, piše VancouverIsland.