Nacionalna turističke organizacija Crne Gore u saradnji sa JP Nacionalni parkovi Crne Gore i  lokalnom turističkom organizacijom Bara predstavila je turističku ponudu za predstojeću sezonu na specijalizovanom sajmu za aktivni turizam „CMT“  koji se održao, u periodu od 14-15. januara, u njemačkom gradu Štutgartu.

Tokom sajma u saradnji sa njemačkim biciklističkim klubom ADFC održane su prezentacije aktuelne ponude za aktivni odmor, s akcentom na biciklizam i planinarenje.  Tom prilikom zainteresovani posjetioci i predstavnici medija i turoperatora su upoznati sa prirodnim i kulturnim bogastvima, Nacionalnim parkovima i brojnim mogućnostima za aktivan odmor u prirodi.

Predstavnici Crne Gore održali su sastanke sa predstavnicima turističke privrede Štutgarta na kojima su razmatrane mogućnosti unapređenja saradnje na planu promocije turističke ponude orijentisane na prirodu na tom tržištu. Upriličen je i sastanak sapredstavnicom pivredne komore IHK Štutgart Barbarom Effenberger na kojem je razgovarano o uspostavljanju saradnje regiona Štutgarta i Crne Gore. Sastanku je prisustvovao i  generalni konzul Crne Gore u Njemačkoj Branislav Karadžić.

Imajuću u vodu da je low cost kompanija Wizz Air uvela avio linije -a na relaciji Štutgart– Podgorica dva puta sedmično može se očekivati porast broja turista iz ove regije.

CMT Štutgart  je jedan od najvećih svjetskih sajmova turizma koji okuplja više od 2.000 izlagača iz cijeloga svijeta i preko 240 000 posjetioca . U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Njemačke Nacionalna turisticka organizacija Crne Gore učestvovaće i na specijalizovanom sajmu FR.e.e koji će se održati u Minhenu  od 22 – 26. februara.