Škola snowboard na Jahorini – snowboard škola za početnike Jahorina

Ukoliko želite da naučite da vozite snowboard uradite to sa profesionalnim instruktorima i učiteljima. Kao svaka druga sportska aktivnost i snowboard se najbolje uči kada se uči na ispravan način od samog početka. Svi naši instruktori, učitelji imaju dugogodišnje iskustvo u obuci bordera, djece, početnika, odraslih, naprednih snowbordera. Mnogi od njih imaju iskustvo preko 10 godina i iskusni su profesionalni takmičari i nosioci mnogobrojnih medalja u brojnim takmičenjima a mi Vam garantujemo najviši nivo nastave uz pravilnu tehniku od samog početka do završetka obuke snowboarda.

Snowboard škola za početnike Jahorina – ski škola Jahorina Prestige

Učitelji snowoboard Jahorina –ski Instruktori Jahorina

Rad i obuka snowboard u školi Jahorina Prestige obuhvata sve tehnike na snijegu. Učitelji snowboarda stručno se edukuju prije i poslije svake skijaške sezone, prateći u korak sve novosti koje se odnose na tehnike učenja snowboarda.

Za Vas smo pripremili spektar različitih programa učenja svih vrsta tehnika snowboarda. Učenje snowboarda moći ćete započeti na posebno pripremljenim i prilagodjenim poligonima i stazama na Jahorini.

Cijene sa popustom ostvaruju gosti koji rezervišu smještaj preko aganecije Jahorina Prestige. Takodje, gosti koji iznajme snowboard opremu u našim ski rentalima dobijaju popust 20% na časove snowboarda u našoj školi.

Cjenovnik ski škole 2019/20, cijene su izražene u KM i uključuju:

Navedene cijene su sa uracunatim popustom za goste Jahorina Prestige

  • Individualni časovi snowboarda
  • 1. čas skijanja
1 osoba 2 osobe 3 osobe 4 osobe
40 60 75 85

Direktno na br/viber mozete rezervisati casove snowboarda – Instruktor Goran Ilic  +387 65 985 272

Obuka snowboardinga na Jahorini  se bazira na sticanju statičke i dinamičke ravnoteže kod polaznika, kontroli brzine i usvajanju tehnika osnovnog zaokreta.

1 –  Najosetljivija faza početnih časova je prvi kontakt sa snijegom stoga se prvi koraci odvijaju na horizontaloj podlozi, da polaznik stekne osjećaj o opremi i klizanju, prvi spust se obavlja na veoma blagoj padini koja se završava horizontalnom podlogom.

2 – Časovi se isključivo odvijaju poštujući metodske i didaktičke principe : od lakšeg ka težem, od jednostavnijeg ka složenijem, od poznatog ka nepoznatom.

3 – Brzina napredovanja isključivo zavisi od motoričkih sposobnosti polaznika.U svakom usvajanju nove tehnike kretanja, jako je bitno da se pokret nauči pravilno izvoditi, jer jednom pogrešno usvojeni pokret je teško kasnije izbaciti, zbog toga smo posvećeni početničkim časovima sa posebnom pažnjom.- Časovi se mogu obavljati u grupama, ali je najpoželjni mogući način individualnih časova, max 4 osobe.

4 – Obuka se bazira na usvajanju varijanti tehnika zaokreta na svim vrstama podloga i nagiba terena.

5 –  Napredni časovi podrazumevajuo obuku sa učenicima koji imaju odredjeni nivo predznanja vožnje snowborda

6 – Časovi usavršavanja snowborda sa instruktorima predstavljaju vrstu obuke sa učenicima koji imaju dugogodišnje snowbord iskustvo
7 –  Obuka se bazira prvenstveno na korekciji do tada naučene tehnike snowborda, sredstvom odgovarajućih vježbi, korekcije, kao i video analizom, a zatim i usvajanju novih varijanti tehnika zaokretanja i dovodjenje do njihovog automatizma.

Snowboard je poslednjih godina postao planetarni hit koji okuplja sve više zaljubljenika u zimske sportove na skoro svim meridijanima. Priča o snowboardu i velikom broju varijacija koje ova sportska disciplina sadrži, daće priliku svim ljubiteljima bijelog sporta da se sa njima upoznaju, nauče osnovna pravila i u njima uživaju .Za razliku od tehnike skijanja, snowboard ne zahtjeva mnogo rutine i intenzivne koordinacije, te se zbog toga brže i lakše uči. Ipak ono što je dominantno prilikom izbora između snowboarda i skija je stil i način života koji ovaj sport podrazumjeva. Ono što mlade posebno privlači jeste izazov i potreba za novim iskustvima. Zasićenost standardnim zimskim sportovima često kod radoznalih ljubitelja bijelog sporta rađa želju za “vratolomnim figurama”, težim stazama i strmim liticama. Više informacija o snowboard sportu

Uz dobru demonstraciju i racionalno koncipiranu tehniku u procesu obuke snowboarda, snowboarding veoma brzo postaje uživanje i zadovoljstvo – vidimo se na Jahorini