Još jedan grad u Irskoj proglašen je jednom od top svjetskih turističkih destinacija. Ranije ove godine, Galway je proglašen jednim od najatraktivnijih gradova za posjetiti u 2020. godini, a sada je tu i Cork.

Glavni grad okruga Rebel, Cork, u turističkom časopisu Days to Come svrstan je među šest najboljih destinacija za hipstere u 2020. godini.

Cork se nalazi na broju četiri iza grada Victoria u Kanadi, Napulja u Italiji i odredišta Nakazakicho u Osaki, u Japanu. Međutim, ova lokacija proglašena je privlačnijom za turiste “slobodnijeg duha” u odnosu na Glasgow i Arequipu u Peruu.

Časopis hvali Cork zbog cvjetanja gastronomske ponude, mnogobrojnih pivara i broja kvalitetnih festivala. Međutim, ostaje otvoreno pitanje zašto je to utočište hipstera?

Naime, ovaj grad ima unikatne, umjetničke četvrti, koje svim posjetiocima nude kulturne sadržaje upakovane u spoj historije i irske tradicije te autentičnu i nenadmašnu gradsku avanturu.

Opera House, Umjetnička galerija Crawford, Francuska crkvena ulica i pijaca Coal Quay Plaza posebno se spominju u recenziji časopisa Days to Come.

Što se tiče vremena koje je najbolje za posjetu, preporučuju period od maja do augusta, ali i jesenji i božićni period, piše Evoke.