Od prvog augusta ove godine otkako je na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra otvoren Sarajevo Summer Market, promotivno – prodajni sajam autentičnih domaćih proizvoda, posjetioci, između ostalog, također mogu posjetiti i Info-štand Općine Centar na kojem mogu dobiti najaktualnije informacije i promotivni materijal iz privrede, turizma, kulture, umjetnosti, investicija…

“Tokom proteklih 15 dana naš štand najviše posjećuju strani državljani koji su turistički u Sarajevu i BiH. Najveće interesovanje vlada za posjetu vodopadu Skakavac, ratnom tunelu D-B, te muzejima. Također, od promotivnih materijala najviše se traži vodič za dešavanja na aktuelnom Sarajevo Film Festivalu, kao i kartice sa kojima je, osim potrebnih informacija, moguće ostvariti i određene popuste tokom kupovine karte za neki događaj iz kulture ili umjetnosti. Strani turisti se također puno interesuju za najbolju gastronomsku ponudu u gradu”, objasnila je Ismeta Čovrk, koja radi na štandu Općine Centar koji je otvoren od 10 sati ujutro do 22 sata navečer.

Na ovom štandu za mlade je pripremljen promo materijal i javni poziv za program samozapošljavanja kojeg je objavila i finansira Općina Centar s ciljem zapošljavanja mladih pokretanjem njihovih vlastitih biznisa. Na ovom štandu je također izložen katalog sa četiri najbolja ponuđena idejna rješenja Austrijske kuće čiju obnovu će finansirati Općina Centar.

Uz katalog je priložena lista u koju je moguće upisati šifru ponuđenog rješenja koji se najviše sviđa građanima, te njihove sugestije i primjedbe. Ovi zapisi će biti uzeti u razmatranje prilikom donošenja odluke o konačnom rješenju budućeg objekta Austrijske kuće.

Sajam ispred BBI centra, kojeg su organizovali Fondacija Sarajevo Navigator i Udruženje ZUP Baščaršija, uz podršku Grada Sarajeva i Općine Centar Sarajevo je otvoren za posjetioce do 31. augusta ove godine.