Kupreška visoravan svojom iznimnom ljepotom i brojnim prirodnim fenomenima, privlači hiljade posjetitelja tijekom cijele godine, no zimi je posebno zanimljiva.

Ljubitelji skijanja i drugih zimskih sportova, čistog zraka, netaknute prirode i domaćih specijaliteta, iz cijele BiH ali i Hrvatske, i ove zime pohrlili su na Kupres.

Dobro pripremljenim skijaškim stazama već su projurile stotine skijaša, a staze su prilagođene svima: profesionalcima, početnicima, djeci, no i sama vožnja žičarom poseban je doživljaj jer omogućuje uživanje u jedinstvenom pogledu na Kupres i Kupreško polje.

Još jedna od aktivnosti na Kupresu rezervirana za iskusnije skijaše je i turno skijanje. Turno skijanje ili planinsko skijanje je skijanje izvan uređenih staza. Naravno, za to je potrebno osnovno znanje skijanja, te primjereni nivo tjelesne kondicije, kao i adekvatna oprema.

Također, ako niste posebno vješti na skijama, možete iznajmiti motorne sanjke i quadove te tako uživati u panoramskim, ali i adrenalinskim vožnjama, sve ovisi od vašeg izbora.

Još jedna posebnost koju Kupres nudi je i jahanje konja kroz šume i polja prekrivena snijegom. Ovom jedinstvenom doživljaju ne mogu odoljeti ni stranici, pa nije rijetkost da ćete na jahanju upoznati ekipu iz cijele Europe, Azije, ali i daleke Amerike.

Fotografi i influenseri na Kupresu imaju što snimiti.

Polja, šume, jezera okovani snijegom i ledom prizori su koji oduzimaju dah.

Nakon cijelodnevnog skijanja i/ili šetnje, u ugostiteljskim objektima, ali i domaćini u privatnim smještajnim kapacitetima, ponudit će vas kupreškim sirom, suhomesnatim proizvodima, purom i tradicionalnom kupreškom pogačom.

Sve dodatne informacije kao i ponudu smještajnih kapaciteta možete potražiti na stranici Visit Kupres koju vodi ekipa mladih entuzijasta te će ljubazno odgovoriti na sva vaša pitanja.