Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine najavile su da će od danas ponovno u redovni putnički promet biti uveden brzi putnički vlak Sarajevo-Čapljina-Sarajevo sa polaskom u 16.26 sati iz Sarajeva i lokalni putnički voz Sarajevo-Konjic-Sarajevo s polaskom u 15.49 sati iz Sarajeva.

Povodom ponovne uspostave redovnog željezničkog putničkog prometa na relacijama iz Sarajeva prema Konjicu i Čapljini danas će na Željezničkoj stanici u Sarajevu biti upriličena svečanost, a kako se očekuje, javnosti će se obratiti premijer FBiH Fadil Novalić, ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić i predsjednik Uprave-generalni direktor ŽFBiH Enis Džafić.

Redovni brzi vlak iz Čapljine će polaziti svakog jutra u 05.52 sati, a u Sarajevo će stizati u 08.32 sati. Iz Sarajeva prema Čapljini, polazak vlaka je u 16.26 sati, a u Čapljinu će stizati u 19.00 sati.

U narednim danima, lokalni vlak iz Konjica će polaziti svakog jutra u 05.19 sati, a u Sarajevo će stizati u 06.42 sati, dok je iz Sarajeva prema Konjicu polazak vlaka u 15.49 sati, a u Konjic će stizati u 17.12 sati.

Sezonski vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, s vezom prema Neumu i Makarskoj, prometovat će od 15. lipnja do 31. kolovoza ove godine.

Sezonski vlak iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07.01 sati, a u Čapljinu će stizati u 09.35 sati. Iz Čapljine vlak će polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.59 sati.

Sve putnike Željeznica FBiH na željezničkoj stanici Čapljina čekat će autobusi kojima se mogu prevesti dalje do Neuma i Makarske. Napominje se da je autobuska povratna veza svakodnevna do Neuma, dok je autobuska linija prema Makarskoj osigurana samo u odlasku iz Čapljine.

Oba vlaka koja povezuju Sarajevo i Čapljinu, sa zaustavljanjima u Konjicu i Mostaru, pružat će putnicima vrhunski komfor koji nude Talgo garniture. Rezervacije i karte za sve destinacije, uključujući i veze za Neum i Makarsku, moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ŽFBiH, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

IZVOT (FENA)