Olimpijski centar Jahorina objavio je povećane cijene ski karata za zimsku sezonu 2019/2020. Predsezona počinje 11. novembra, srednja skijaška sezona 12. decembra, dok je vrhunac sezone od 21. decembra do 14. januara, kao i od 13. do 23. februara.

Cijene su povećane zbog razvoja infrastrukture i novih sadržaja, pa će odrasle skijaše (stariji od 12 godina) dnevna karta na vrhuncu sezone koštati 55 KM, panoramska vožnja 15 KM, a korištenje noćne staze 50 KM.

Dnevna karta za djecu (6 – 11 godina) iznosit će 45 KM, panoramska vožnja 10 KM, a karta za korištenje noćne staze na vrhuncu sezone je 40 KM.

Za mlađe od 6 godine u pratnji odrasle osobe skijanje je besplatno.

Sezonska karta za period ponedjeljak-petak iznosi 600 KM, za sve dane 950 KM, dok je sedmodnevna karta 250 KM.

Popusti su predviđeni za vlasnike prošlogodišnjih sezonski ski-pasova, za studente koji imaju kartice EYCA i ISIC, vlasnike ISIA, kao i za organizovane grupe.

Podsjećamo, nedavno je na Jahorini otvoren alpine coaster na šinama, dužine 2,5 km, dok najmlađi najviše uživaju u tubingu.

Za 30. novembar je najavljeno otvorenje gondole dužine preko 1.000 metara sa 36 kabina, a od ove godine skijašima će na raspolaganju biti tri nove staze.

U planu su osvjetljenje staza Poljice i Šator, ski vrtića i jezera na vrhu planine,  gradnja restorana na izlazu šestosjeda Poljice i mnogi drugi sadržaji.

Detaljne cijene karata za pred, post, srednju i vrhunac sezone potražite na ovom linku.