Obično kada otvorite ulazna vrata od kuće ugledaćete prostranstvo vaše bašte ili pak komšiju u susednom dvorištu. Standardan prizor, zar ne? Ali, i to može da se promeni, naravno ako to želite. Pogledajte kako izgleda noć sa tigrovima u Kentu (Engleska).

Put nas vodi u Kent (jugoistočna Engleska), gde umesto komšije, otvorivši vrata doma, možete ugledati, nikoga drugog nego, tigra! Glavom i bradom uživaće ispred vaših vrata, u raskoši bašte. Vrlo nesvakidašnji prizor, složićete se.

Tik pred ogomnim prozorom dnevne sobe čekaju – uživajući i rastežući se sa druge strane stakla. Praktično, u samom dvorištu leže dva ogormna, narandžasta tigra.

Dok jedan zeva i hvali se pokazujući zube veličine i oštrine od koje vam se diže kosa na glavi, drugi leži na leđima, migoljeći leđne mišiće o zemlju sa podgnutim nogama ka nebu, ili, kako mi volimo da kažemo, “sve četiri uvis”.

Kao što smo već spomenuli na samom početku teksta, put nas vodi u Kent, gde možete pruštiti sebi ugodnost da živite sa tigrovima. Dvokrevetna kabina koja zadnjim delom gleda na safari park sa tigrovima. Imaćete priliku da posmatrate kako se tigrovi ponašaju, posmatrate i upoznate se kako oni funkcionišu, kakve su njihove navike, izbliza pogledate te očaravajuće šare, zube i usta koja bi vas, čim biste izašli van, smazala “očas posla”.

“Bili smo u šoku. Mogli smo osetiti čak i njihov vreli, mesni zadah, zaboga!” – kaže jedan od turista.

“Zar nisu predivni, mama? Možemo li ih nahraniti? Možda pozvati na čaj?” – bila su pitanja dva mališana od 4 i 6 godina starosti, a sa kojima su roditelji bili u ovom smeštaju. Pitanja ovog tipa su im postavljana iz sata u sat na koje su morali strpljivo odgovarati i pronalaziti načine da im objasne da to nije moguće.

Umesto poziva na čaj, na kojem bi sigurno oni pre bili obrok tigrovima, nego što bi pravili čajanku, uz pomoć čuvara Ričarda, bliže su upoznali ove intrigantne divlje životinje.

“Ovo je jedini životinjski park koji sam ikada posetio u Velikoj Britaniji, što me je učinilo da se osećam kao da sam na safariju. Što se tiče tigrova, tako razleškareni tik ispred našeg prozora – dugačka tela na zidu, glave velike kao koferi, šape veličine glava mojih sinova, njihovim dahom ispiranje prozora, bili su prava zanimacija našim dečacima koji su ih ljubili za laku noć i insistirali da zavese ostanu otvorene da bi ih mogli pozdraviti čim se probude.”

Tiger Lodge je tretman koji se događa jednom u životu, a koji trebate iskusiti, naravno ukoliko ste dovoljno hrabri.