Kako vam zvuče egzotični Karibi i još egzotičnija Kuba? Ovo je zemlja u kojoj je koka-kola zabranjena, a može se pohvaliti najvećom stopom pismenosti na svetu. Pročitajte koji su to razlozi zbog kojih morate posetiti Kubu ove godine. Jedan ćemo vam otkriti na samom početku, a to je da povratna karta do Havane košta 609 evra u Air France Oh La La Deals promociji.

Ovo je zemlja koja ima najnižu stopu kriminala, a ukoliko stopirate na ulici, državni automobil vas mora povesti.

#1 Kuba ne liči ni na jednu turističku destinaciju
Izolacija u koju su sankcije bacile Kubu učinila je da ova ostrvska država postane jedna od omiljenih turističkih destinacija. Kuba više nije pod sankcijama, pa mnogi žele da je obiđu dok se ne komercijalizuje i ne podlegne tržištu i industrijalizaciji.

Ovo je država koja je ostala u vremenskoj kapsuli, u pedesetim, i razvila je jedinstveni način života. Ovde nema šminke, lažnog sjaja, već života, i društvenog duha.

#2 Povratna karta od Beograda do Kube nikad jeftinija
Ovaj razlog smo vam već otkirli. Promocija traje od 09. do 19. januara, a karte se mogu iskoristiti od 09. januara do 30. novembra 2018. godine. Ponuda važi samo za povratne karte, a u cenu su uključene sve takse.

Da biste rezervisali karte, posetite www.airfrance.rs, i informipite se os vim detaljima.

#3 Na Kubi nema reklama
Nije istina da reklame potpuno ne postoje, ali ono što ne postoji je potrošačka svest koja je prisutna u zapadnom svetu. Kubanci kupuju i žive prema potrebama, a ne prema potrošačkim korpama, šoping molovima, i blještavim reklamama. Njihov život je jednostavan, i za zapadni standard siromašan, ali prepun sadržaja.

Kubanke ne pate od zapadnog standarda lepote, već neguju jednostavan stil i prirodni izgled. Imaju svoju harizmu, privlačnost i neverovatan šarm.

#4 Kuba je zemlja salse, cigara i ruma
Ako želite da osetite pravi vajb Havane, prošetajte uveče šetalištem Malekon, koje se nalazi uz more. Ovde se igra, peva, pleše uz rum i predivne taktove sambe. Ako ne znate da plešete, ne brinite, Kubanci su uvek raposloženi da vas nauče.

Ukoliko vas muči trema, neki od odličnih koktela na bazi ruma će to brzo srediti. Ukoliko niste sigurni da li volite rum, posetite Muzej ruma i svakako ćete naći nešto prema svom ukusu. I mali savet – najbolji je uz ručno motane cigare!

#5 Zbog heroja radničke klase
Kubu je revolucija definitivno obeležila a bez slika Če Gevare i Marksa, ne može se reći da ste bili na ovom ostrvu. Ukoliko vas interesuje na koji se način ova država sredinom XX veka, isprsila pred Amerikom, posetite Muzej revolucije, Ukoliko ste ipak miroljubivije prirode, obiđite park posvećen Džonu Lenonu, a možete reći „Zbogom oružju“ i u kući Ernesta Hemingveja.