Krstarenja na brodu imaju dugu historiju kao nosioci zaraznih bolesti, uključujući COVID-19. Bilo bi logično da se trenutna pandemija nađe na putu idealnim odmorima na krstarenju, međutim, po svemu sudeći, moglo bi se desiti baš suprotno. Ljudi zaista vole krstarenja.

Ova teorija počiva na onome što se desilo nakon što je Carnival otvorio ograničeni broj ruta prošle sedmice za rezervacije koje počinju u augustu, piše Fatherly.

Prema izvještaju TMZ-a iz svih mjesta, rezervacije za krstarenje napravljene putem putničke franšize American Express uveliko su u toku, čak 200 posto više nego što su bile u ovom trenutku prošle godine.

Ponovno otvaranje Carnivala vrlo je ograničeno, a flota kreće iz Majamija i Port Canaverala na Floridi i u Galvestonu u Teksasu.

Ipak, prihvaćanje avgustovskih rezervacija ne znači da će ti brodovi definitivno isploviti. Kompanija koja je izdala dozvolu naglasila je mogućnost da će nove rezervacije morati biti otkazane ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.