Blogerica i autorica portala posvećenog putovanjima Lovely Escapist 26-godišnja Angie je izdvojila šest razloga zašto posjetiti Bahame. Među njima je i jedan neobični, a to su svinje za koje postoje glasine da su naučene da plivaju.

Angie je ovo mjesto opisala kao raj na Zemlji – perfektna lokacija za one koji uživaju u valovima mora i suncu.

Kristalno plavo nebo

Bahame čini 360 otoka i svaki od njih je okružen kristalno plavim nebom. More izgleda kao da je iz flaširane vode. Kako je napisala, vidjela je mnoge okeane širom svijeta, ali nikada nije vidjela tako bistro more kao na Bahamima.

Posjetite otok na kojem svinje plivaju

Postoji mnogo navoda da su svinje ovdje naučene da plivaju. Naime, lokalno stanovništvo je počelo uzgajati ove životinje strahujući da bi mogli imati problema u opskrbi hranom.

Prostor na kojem su uzgajane posjećivali su motornim čamcima. Vremenom su shvatili da svinje reaguju na zvuk motora. Ovaj zvuk je za njih značio da će skoro dobiti hranu. Na iznenađenje ljudi počele su plivati prema čamcima. Prizor da svinje plivaju više nije rijedak s obzirom na to da su postale uobičajena pojava na plaži.
Ronjenje je nevjerovatno

Zbog bistrine mora ronjenje je nevjerovatno. Moguće je roniti bilo gdje – između riba različitih boja, kornjača, morskih zvijezda, morskih pasa. Autorica garantuje da ronjenje ovdje ne može biti dosadno.

Podsjetila je da su na ovom području snimana dva nastavka filma o James Bondu: Thunderball i Never Say Never.

Provedite dan na pješčanoj plaži dugoj jednu milju

Preporujuče posjetu pješčanoj plaži koja je poznata po tome što je duga jednu milju ili malo više od 1,6 kilometara. Poznata je i po drugim nazivima – Musha Cay Sandbar, Copperfield Sandbar ili Big Farmers Cay Sandbar.

Posebno je interesantno što je more kod ove plaže duboko samo do koljena, što je odlično za one koji žele skupljati školjke.

Plivanje s morskim psima u zaljevu Compass

U morskom zaljevu Compass je moguće plivati s morskim psima jer su bezopasni.

Hrane se ribom, škampama i lignjama. Ipak, preporučuje se oprez jer nije isključeno da će svojim malim čeljustima ugristi onoga ko ih ugrozi.

Družite se s iguanama na otoku Leaf Cay

Angie je za otok Leaf Cay navela da se prostire na 40 hektara i da je svojevremeno bio u vlasništvu holivudskog glumca Nicolasa Cagesa.

On je 2006. godine kupio otok za tri miliona dolara, a onda ga je zbog velikog broja iguana prodao vlastima za 1,5 miliona dolara. Za nju je druženje s ovim životinjama bilo najdraži trenutak posjete Bahamima.