Ski centar Jahorina otvorio je sezonu za skijaše, a svoje goste u prvim danima skijanja obradovao popustom od 70% na dnevne ski karte. Kako su za portal ski.ba pojasnili u pogonu je lift sidro Poljice i ski vrtić Poljice za dnevno skijanje u terminu od 9:00 do 16:00 sati.

U početku sezone noćno skijanje će raditi samo vikendom a potom nam je u planu da noćno bude organizovano svaki dan tokom sezone – naveli su iz Ski centra Jahorina i dodali da je osnježavanje u toku kada god to uslovi dozvoljavaju, te da je za sada prioritet osposobljavanje ostaka staze Poljice i novih ski staza ispod kabinske Gondole.
Posebnu pažnju posvetili su mališanima koji će ove sezone imati priliku da, pored skijanja i sankanja, uživaju u društvu dva umiljata ponija.

Za naše najmlađe posjetioce smo pripremili i poni ranč koji će biti smješten na platou Poljice, sa dva umiljata ponija Jablanom i Bebom koje će sigurno zavoljeti svi gosti Jahorine. Ove godine stiže nam još jedna traka od 170 metara koja će biti na dječjem poligonu. Inače, imamo tri nova poligona za početnike – pojasnili su nam sagovornici.
Iz ski centra navode kako su sigurni da će skijaši ove zime uživati više nego ikada skijajući na idealno pripremljenim stazama koje su u prethodnom periodu posebnom mehanizacijom „popeglali“ do savršenstva.

U posljednje tri godine smo se najviše fokusirali na staze – postojeće i nove koje smo gradili po FIS standardima. Mogu slobodno da kažem da je sada više od 50 odsto plavih – blagih staza na Jahorini, a 95 odsto skijaša voli upravo blage staze – poručili su iz Olimpjskog centra.
U ovogodišnjoj ponudi je još jedna staza za noćno skijanje. Kako su nam naglasili ove sezone će imati imati četiri kilometra osvetljenih staza.

Pored već osvjetljene kompletne staze Poljice ove zimske sezone na raspolaganju je osvjetljena još jedna staza. Cilj nam je da razvijemo noćno skijanje. Sarajevo je blizu, ljudi rade do 17 h, a staze su za noćno skijanje otvorene od 18 do 21 h. Prošle godine smo krenuli sa noćnim skijanjem po FIS standardima, više od 70 fluksa je naša nova rasvjeta i ove godine ćemo imati četiri kilometra osvetljenih staza – dodali su i pohvalili se da su izgradili i jednu potpuno novu stazu dužine 1.000 m, te da sada Jahorina raspolaže sa ukupno 46 km staza za alpsko skijanje.
Novitet za ovu zimu su i uređeniji ski vrtići i poligoni za početnike sa dodatnim pokretnim trakama, potom osvjetljena šetačka staza koja vodi do vrha planine ali i nove kategorije ski karata sa uključenim i noćnim skijanjem.

Jahorina raspolaže sa 46 km alpskih i 10 km nordijskih ski staza na Dvorištima. U svakom trenutku, perfektno uređene staze su povezane najmodernijim žičarama za prevoz skijaša i bordera, koje su ukupnog kapaciteta oko 17 000 skijaša na sat. Skijaši na Jahorini mogu izabrati skijanje na lakim stazama, stazama srednje težine kao i na teškim stazama koje su prilagođene iskusnijim I spretnijim skijašima. 46 km staza pokriveno je sa jednom kabinskom gondolom, tri šestosjedne žičare, jednom dvosjednom i sa tri ski lifta. Najmlađim skijašima posvećujemo, za njih su pripremljena tri ski vrtića sa pokretnim trakama, tjubing stazama i mnogobrojnim zabavnim sadržajima. Ski vrtići su najadekvatniji za mališane i početnike jer tu mogu napraviti svoje prve skijaške korake i beskrajno se zabaviti na snijegu. Za avanturiste i ljubitelje adrenalina dostupna je i staza dužine 4km za noćno skijanje.