Jezero Hillier, koje se nalazi na australskom arhipelagu Recherche, ružičastom bojom podsjeća na žvakaću gumu. Ova prelijepa lokacija privlači pažnju brojnih turista, iako joj se ne može direktno prići.

Razlozi pojave ružičaste boje još uvijek nisu naučno utvrđeni. Pretpostavlja se da je ona rezultat miješanja visokog nivoa saliniteta, alge dunaliella salina i halobakterije (poznata kao ružičasta bakterija).

Za razliku od drugih ružičastih jezera, koja redovno mijenjaju boju u skladu s temperaturnim fluktuacijama, jezero Hillier zadržava svoju ružičastu nijansu tokom čitave godine.

Voda ne predstavlja bilo kakvu vrstu opasnosti za ljude. Kupanje trenutno nije moguće jer se otok koristi isključivo u istraživačke svrhe.

Postoji nekoliko načina putem kojih turisti prilaze Hillieru. Uvedeno je šest letova dnevno s aerodroma Esperance, koji lete iznad jezera preko obližnjeg nacionalnog parka Cape Le Grand. Krstarenja su također opcija za turiste koji žele posjetiti ovu izoliranu lokaciju i okolna šumska područja.