Do vrha se možete popeti samo šećući, ali i penjući se gustom mrežom. Na vrhu možete prošetati ili prileći na mreži, a spustiti se dolje spiralnim toboganom s nekoliko zavoja.

Češka je prepuna bisera koje treba istražiti. O Pragu smo pisali nebrojeno puta, a nekih 200 kilometara od njega smještena je prava adrenalinska atrakcija. Staza u oblacima smještena je u Dolni Morava, a čelično-drvena struktura djelo je arhitekta Zdeněka Fráneka.

Ova staza nije samo šetnica prema nebu, već ima mnoštvo dijelova koji će osiguratiubrzane otkucaje srca ljubiteljima adrenalina. Do vrha se možete popeti samo šećući, ali i penjući se gustom mrežom. Na vrhu možete prošetati ili prileći na mreži, a spustiti se dolje spiralnim toboganom s nekoliko zavoja.

Staza u oblacima postavljena je na 1116 metara nadmorske visine, a njena visina je 55 metara. Drveni most dug je 710 metara, a spiralni tobogan 100. Na vrhu možete uživati u predivnom pogledu na masiv Králický Sněžník s dolinom rijeke Morave, a u daljini vidi se planine Jeseníky i Krkonoše.

A osim adrenalina, pogleda i čistog zraka tu su i edukativnih 12 točaka te nekoliko odmarališta s drvenim klupama, stolicama i stolovima, restoran Slamenka i igralište na putu prema vrhu.

Prilikom izgradnje Staze u oblacima koristilo se 380 tona čelika i preko 500 kvadrata drveta. Konstrukcija je otporna na vjetar brzine do 200 kilometara na sat. U povoljnim vremenskim uvjetima na nju se može popeti i 4000 ljudi, ukoliko su ravnomjerno raspoređeni.

Ulaz na Stazu za odrasle je 60-ak kuna, a plaća se i tobogan, 15 kuna. Ukoliko idete u grupi ili obiteljski, imate popust. Obiteljska ulaznica za dvije odraslih i troje djece je 150 kuna.