Sezonski voz iz Sarajeva polazit će svakog jutra u 07:07 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:29 sati. Voz će iz Čapljine polaziti svaki dan u 19:25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21:44 sati. Zaustavljat će se u Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Žitomislićima, a po završetku radova i u stanici Jablanica.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum će polaziti u 10:05 sati, a u Neum će stizati u 11:20 sati. Iz Neuma za Čapljinu autobus će polaziti u 18:00 sati, a u Čapljinu će stizati u 19:15 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu bit će na stajalištu “Magistrala” na ulazu u Neum s magistralnog puta Opuzen-Neum. Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo-Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split će polaziti u 10:10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace i Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 44,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen.

Zagarantovanom udobnošću i sigurnošću brzog BH voza, Željeznice Federacije BiH i na ovaj način poslovno, turistički i saobraćajno povezuju Sarajevo i središnji dio BiH sa Hercegovinom i morskom obalom. Putnici svoje karte mogu rezervisati na svim prodajnim mjestima Željeznica Federacije BiH.