Na blogu -adventurouskate.com, Kejt iz Bostona u Engleskoj, piše o svojim putovanjima i najljepšim iskustvima sa istih. Ona je sa 26 godina napustila posao, da bi sama putovala svijetom. Ona o našoj državi piše, kao o najljepšoj u Evropi.

 

“Ah, Crna Gora. Znala sam da je volim i da če biti lijepa. Ali, nisam imala pojma da ima tu vrstu ljepote, koja oduzima dah i ostavlja bez teksta!”kazala je Kejt.

Ona je pisala o stvarima, koje joj se najviše dopadaju u našoj zemlji.  Crna Gora ima prelijepe primorske gradove, kaže ona, a posebno izdvaja Kotor.

“Bili smo smješteni u Kotoru, a nismo mogli odabrati bolju lokaciju. Sa Bokokotorskim zalivom sa jedne i planinama sa druge strane, ovo je jedan od najspektakularnijih gradova, koje sam ikada vidjela” misli. Ona je pomenula i Budvu, čiji je stari grad kao mali Dubrovnik.

“Ali ljepota Crne Gore prevazilazi ove gradove”kaže Kejt, koja se oduševila i srednjovjekovnim Perastom i, kako misli, savršenim pogledom na ostrvo.

“Možete li zamisliti udaju u toj crkvi na privatnom ostrvu? Ako je premala za vas, veća postoji na Svetom Stefanu”priča ona i dodaje da je uvijek maštala o tome da posjeti Sveti Stefan, koji je zaista lijep, kao na fotografijama.

Oduševljena je i planinama. Posjetila je i kanjon Tare.

“Dok sam išla iz Kotora do kanjona, trebalo je oko 3 sata, a usput sam sve opsesivno fotografisala. Bože, kako ova zemlja može biti ovako lijepa?”pita se ona.

Ona je nekoliko sati provela na raftingu rijekom Tarom.

“Veslali smo, vrištali, smijali se sa našim novim prijateljima iz Švedske i Ukrajine. Zaista smo imali privilegiju, da doživimo ovo mjesto.”govori Kejt.

Na dan, kada je trebala da se vrati nazad u Englesku, probudila se rano, da bi se popela na Kotorsku tvrđavu.

“Tako se vide se zraci sunca, kako se utapaju u more”oduševljena je.

“Poslije ovog putovanja, voljela bih da se vratim i vidim više od ove zemlje, ostanem nedjelju dana, ili čak dvije. Postoji toliko toga da se vidi, a ja sam zagrebala samo površinu” zaključuje Kejt.