Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Turistička organizacija Tivta, marina „Porto Montenegro“ i hotel „Regent Porto Montenegro“ organizatori su studijske posjete poznatog italijanskog fotografa Matijasa Falkonea (Mathias Falkone) koji od 16-19.oktobra boravi u Crnoj Gori. 

“Usljed činjenice da je globalna zdravstvena kriza značajno usporila dinamiku i obim putovanja, te da se većina pasioniranih putnika i turista nalazi u etapi planiranja ili istraživanja svoje sledeće destinacije putem internet portala i društvenih mreža, upravo su fotografije odlučujući faktor za odabir destinacije za putovanje”, poručuju iz Nacionalne turističke organizacije.

Falkone, koji živi i radi u Londonu poznat je po svojim fotografijama prestižnih svjetskih turističkih destinacija, a četvorodnevnu studijsku posjetu iskoristiće kako bi kroz objektiv fotoaparata prikazao kontraste prirodnih ljepota Crne Gore. On će snimati fotografije atraktivnih turističkih lokacija u tivatskom dijelu Boke Kotorske. Takođe, posjetiće grad Bar gdje će, pored nezaobilaznog obilaska Starog grada i Stare masline, imati priliku da se upozna sa proizvodnjom maslinovog ulja i dijelom ponude za avanturistički turizam putem kanjoning ture kroz Kanjon rijeke Rikavac.

“Kvalitetnim fotografijama kroz digitalne kanale komunikacije kako samog fotografa, tako i organizatora putovanja, te distribucijom fotografija i sadržaja o Crnoj Gori kroz neke od najposjećenijih portala u Velikoj Britaniji poput lodestarsanthology.co.uk, departures.com, escapismmagazine.com, Bradt guide nastavlja se promocija Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije”, navodi se u saopštenju.

U narednom periodu, u okviru „photo-tracking“ ture planirana je i studijska posjeta fotografa National Geographic Russia čime će se fotografije Crne Gore naći na sedam strana u ruskom izdanju ovog prestižnog turističkog magazina.

Studijsku posjetu italijanskog fotografa su podržali restoran Stara Čaršija, kao i Društvo maslinara Bar.