Palestinski turist je prilikom svog putovanja u Istanbul, kao i svi drugi turisti, planirao posjetiti Plavu džamiju, obići Bosfor i druge znamenitosti… Međutim, ima još jedan cilj: da nadogradi svoju kosu.

Palestinac želi biti podvrgnut tretmanu nadogradnj pramenova kose, a 1.500 pramenova će se jedan po jedan morati implantirati, što je sve popularniji tretman protiv opadanja kose u turskoj metropoli.

Više od 300 klinika specijaliziranih za transplantaciju kose u Istanbulu postaju sve veće čvorište u industriji za privlačenje pacijenata iz cijelog svijeta, a najčešće s Bliskog istoka i iz Zaljeva.

Iskusni hirurzi, napredna tehnologija i relativno niske cijene su plus za mnoge turiste. Ovi tretmani su u posljednjih nekoliko godina dobrodošli gradu u kojem je turizam drastično opao zbog talasa terorističkih napada u 2016. godini.

“Došao sam u Tursku radi transplantacije kose i malo turizma. Turska ima odličnu reputaciju kada je riječ o implantatima za kosu”, rekao je 27-godišnji Palestinac za AFP.