U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici u organizaciji baletnog studija Ars Centar, a pod licencom jednog od najkvalitetnijeg Dance World Cup takmičenja sinoć su održane kvalifikacije za Svjetsko plesno prvenstvo.

Bosansko narodno pozorište sinoć je bilo centar baleta u zemljama regije gdje su predstavnici zemalja Balkana na takmičenju pokazali svoje najbolje vještine kako bi osvojili dovoljan broj bodova za plasman usvjetsko finale Dance World Cup takmičenja koje će biti održano u Offenburgu od 23. juna do 1. jula, a gdje će učešće uzeti 44 zemlje.

Današnje takmičenje u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici pratili su svjetski umjetnici i žirii u sastavu: Edina Papo (BiH), Mary Walledge (Škotska), Maxim Clefos (Moldavija) i Belma Čečo-Bakrač (BiH). Prvom Balkanskom takmičenju koje je ujedno predstavljalo i kvalifikacije za finale DWC 2017. prisustvovaoje i direktor John Grimshaw koji je dodijelio medalje najuspješnijim takmičarima.

U sklopu Baletne večeri Zeničani su imali priliku da pogledaju baletne prvake, igrače i pobjednike DWC Balkan, soliste kao i druge goste.

Nakon zasjedanja žirija bit će objavljeni konačni rezultati.