Udruženje za podršku razvoju turizma, kulture i tradicije Mapa kulture iz Sarajeva nastavlja kontinuitet pozitivnih priča koje bh. svakodnevnicu čine svjetlijom i učvršćuju nadu u buduće generacije.

“Iskoristimo ovaj trenutak da se osvrnemo na pozitivne stvari i na one ljepote kojima naša država obiluje, a na koje često zaboravimo”, pozivaju iz Udruženja Mapa Kulture.

Ovo udruženje ove godine proslavlja svoj 3. rođendan te ujedno proslavlja i rast naše države, te aktivno radi na podršci za razvoj turizma, očuvanju tradicije i kulturne svojine, kao i na promociji spomenika, srednjovjekovnih gradova i sportskih aktivnosti.

“Treću godinu smo odlučili započeti pružanjem prilike mladim ljudima koji uživaju u putovanjima i zanimanju se za tradiciju i kulturu kako bi aktivno učestvovali u promociji znamenitosti i na taj način dali svoj doprinos razvoju turizma u BiH”, kaže Dalila Šečić, PR Udruženja Mapa kulture.

Idealan primjer rada Udruženja jeste angažovanje nekoliko desetina praktikanata koji su se obratili na adresu udruženja Mape Kulture u želji da podrže aktivnosti članova koji su došli na ideju da ulože svoje vrijeme, ideje i znanje za dobrobit bosanskohercegovačkog identiteta.

“Praktikanti se trenutno uz vodstvo svojih koordinatora edukuju iz oblasti podrške i promocije razvoja turizma i narednih nekoliko mjeseci će imati mogućnost da na osnovu efikasnog učenja i primjenom znanja sa fakulteta steknu nove vještine, prošire svoje vidike i dobiju certifikat kao potvrdu da su uspješno zakoračili u novi svijet i dobili nove opcije za svoju budućnost”, dodaje Šečić.

Iskoristite priliku da date podršku i da se pridružite onima koji nesebično dijele svoje znanje: “Naučite nešto novo, upoznajte svoju domovinu kroz lijepe stvari, dijelite sa drugima sva mjesta koja ste posjetili ili želite da posjetite. Budite ponosni na svoje, na ono što je netaknuto, bezvremenski i pred nama iako to često ne vidimo”.