Unutrašnjost ACJ320neo aviona više podsjeća na kuću nego na kabinu.

Acropolis Aviation ima ne samo jedan od najbogatijih i tehnički najnaprednijih interijera od bilo kojeg privatnog aviona, već i jedan od najprostranijih.

Airbus A320neo može primiti 180 ljudi u prostranom prostoru G-KELT koji je dizajnirao Yves Pickardt iz Alberto Pinto Designa. Ogromna kabina je i do tri puta prostranija od konkurentskih mlaznica i lijepo uređena s bogatom kožom i drvetom te svjetiljkama i originalnim umjetničkim djelima po narudžbi. Postoji čak i predsjednički apartman s bračnim krevetom i kupaonicom s mramornim sudoperom i tušem.

Iz Acropolis Aviationa tvrde da klijenti mogu koristiti ACJ320neo za prijevoz predsjednika država ili kao vijećnicu u zraku s dometom od 6.000 nautičkih milja. Zrakoplov može putovati od New Yorka do Tokija ili Londona do Seattlea. Potencijal da leti non-stop, duže od 13 sati, ponukao je Pickardta da razmisli o udobnosti zrakoplova poput otvorenog salona, blagovaonice i prostora za konferencije, sjedala koja se pretvaraju u krevete i kuhinje koja je više nalikuje na gurmansku kuhinju.

Interijer po mjeri oživio je AMAC Aerospace. „Suradnja je započela puno prije nego što je zrakoplov stigao u Basel“, kaže Waleed Muhiddin, direktor AMAC-ovog poslovnog razvoja i marketinga. „Proveli smo više od godinu dana dajući svoj doprinos kako bismo fino podesili dizajn da bi vlasnik mogao ostvariti svoje želje.“

Pickardtov ambiciozni dizajn uključivao je obilne količine ogledala, drva, mramora, što je kontraintuitivno za mlažnjak jer prekomjerna težina ugrožava performanse. AMAC-ovi inženjeri podržali su svako sjedalo i pregradu laganim aluminijem. „Stvorili smo tanke slojeve stakla za ogledala u kupaonici i postavili ih na podloge od saća“, govori Muhiddin i dodaje da su isto učinili s mramornim sudoperom, iako je bio deblji od zrcala.