Britanski časopis za kulturu i zabavu istražio je gdje vlada pristupačna i prijateljska atmosfera, u kojim se gradovima najbolje jede i odlučio koje su nazabavnije destinacije…

Usprkos visokoj stopi kriminala, Chicago je najbolje mjesto na svijetu za zabavu i užitke, prema indeksu objavljenom u utorak.Treći najveći američki grad zahvaljujući brojnim restoranima i kafićima zasjeo je drugi put zaredom na čelo popisa najzabavnijih gradova svijeta, prema britanskom časopisu za kulturu i zabavu Time Out, a slijede ga Porto, New York, Melbourne i London.

“Ovaj grad na srednjem američkom zapadu nudi posjetiteljima beskrajne mogućnosti za hranu i piće, zabavu i kulturna iskustva na svakom uglu”, kaže Morgan Olsen, urednik časopisa Time Out Chicago.

> Genijalna prijevara: Kako je nepostojeći restoran proglašen najboljim u Londonu?

Magazin je anketirao 15.000 ljudi u 32 grada od Ciudad de Mexica do Bangkokatražeći da ih rangiraju po hrani, piću, kulturi, prijateljskom odnosu, pristupačnosti, zabavi i životnosti.

Chicago je ukupno imao natprosječne ocjene uključujući hranu i piće, a sigurnost mu je bila jedina mana. Za New York je zaključeno da ima najbolji noćni život, Parižani imaju najbolji seksualni život, a teksaški Austin najbolju živu glazbu.