Kompanija Nota Bene Global je Airbnb za milijardere. Ova kompanija bogatim klijentima nudi luksuzna putovanja, a bavi se i upravljanjem životnom sredinom. Među njenim klijentima najtraženije su vile na grčkom ostrvu Mikonos.

Suosnivač kompanije Anthony Lassmann ističe da je početno bogatstvo njegovih klijenata između 10 i 20 miliona dolara.

“Neki od njih su ‘teški’ između 1,5 i 8 milijardi dolara”, kazao je Lassman.

Za jednog milijardera, odlazak na Bali je poput kupovine bombona, ali to ne znači, ističe Lassman, da on ne razmišljaju o tome kako troši svoj novac. Međutim, ističe da su njegovi klijenti spremni platiti koliko treba ukoliko smatraju da im nudi nešto izvanredno. Upravo zbog toga Lassman im najčešće preporučuje privatne vile koje se iznajmljuju, nudeći im tako privatnost i opuštanje po iznimno visokim cijenama.

Luksuzni odmor na destinacijama kao što su Grčka ili Italija obično košta između 87.155 i 174.349 dolara sedmično. Lassmanova kompanija detaljno ispita sve detalje o određenoj vili prije nego što je ponudi svojim klijentima.

“Niko ne želi da mu se novac uzme tek tako. Niko ne želi osjetiti da mu uzimate ogromne sume novca, a da to ne možete opravdati”, kazao je Lassman za Bussines Insider.

Jedna od vila koje zadovoljavaju želje i potrebe milijardera je vila koja se nalazi u Tremezzu u Italiji, u blizini jezera Como. Bazen u dvorištu okružen je planinama i jezerom, a trpezarija nudi zadivljujući pogled. Može se iznajmiti po cijeni od 105.847 dolara sedmično.

Vila Mykonos nalazi se na istoimenom ostrvu u Grčkoj, a cijena iznajmljivanja iznosi 174.349 dolara sedmično. Lassman ističe da su vile u Grčkoj jako popularne među bogatima.

“Većina je trenutno zainteresovana za iznajmljivanje vila na grčkom ostrvima. Iznajmljujemo vrhunske vile, a najbolje su na Mikonosu. Međutim, ovo ostrvo je previše trendi i iskorišteno, zato klijentima preporučujem ostrvo Antiparos”, kazao Lassman.

Vila Porto Cheli nalazi se na Peloponeskom poluostrvu na jugu Grčke i košta 105.831 dolara sedmično. Vila Ithaca smještena je pored Jonskog mora u blizini Grčke i može se iznajmiti za 122.010 dolara, dok Toskanska vila košta 87.155 dolara sedmično.