Sa Tuzlanskog aerodroma u četvrtak (23.03.) u 6:30 poletio je avion za švedski grad Vaxjo čime je otvorena prva od pet novih linija koje je Wizz Air najavio u augustu prošle godine.

Putnici su za Vaxjo otputovali već korištenim Wizz Airovim avionom, a novi bi, prema najavama ove aviokompanije, trebao stići najkasnije u nedjelju popodne kako bi u ponedjeljak ujutro u 6 sati obavio prvi let na novoj liniji za Bratislavu. Po povratku iz Bratislave, u 12:45 otvorit će liniju za Koln, a u 18:55 i novu liniju za Friedrichshafen. Narednog dana, u utorak, bit će obavljen i prvi let za Nurnberg.

Već od ranije uspostavljene su linije za London, Bilund, Frankfurt, Berlin, Dortmund, Memmingen, Eindhovn, Basel, Gothenburg, Stockholm, Malmo. Wizz Air je povezao Tuzlu sa 16 destinacija u sedam država, što je velika stvar za ovaj grad i Tuzlanski aerodrom.

Wizz Air u ovom trenutku ima više linija iz Tuzle (16) nego iz Beograda (15), dok je na našim prostorima rekorder Skoplje kojeg Wizz Air povezuje sa čak 27 destinacija, prenose Tuzlarije. Niš se brzo širi, već ima pet linija, Podgorica tri, Split tri, Priština dvije, Osijek jednu, i glavni grad BiH Sarajevo ima samo jednu liniju.