Mnogi bi rekli da je celokupna Barselona jedan veliki Gaudijev muzej na otvorenom. Mi se slažemo sa tim. Ipak, Gaudi već sad poseduje svoj manji muzej u parku Guelj, koji predstavlja njegovu kuću, a najnoviji poduhvat grada Barselone, jedne banke i vrhunskih arhitekata će uskoro oživeti pravi Gaudijev muzej u prvoj kući koju je ikada projektovao.

La Sagrada Familia, Park Guelj i druge atrakcije Barselone, ponekada zasene druge impozantne građevine u Barseloni, od kojih je mnoge projektovao upravo Antonio Gaudi. Neke od njih su bile i privatna svojina, a jedna od njih je i Casa Vicens, koja deo svetske kulturne baštine UNESCO. Upravo ova kuća se renovira sa namerom da postane novi Gaudijev muzej.

Prva kuća koju je projektovao Gaudi postaje muzej

Renoviranje prve kuće koju je Gaudi projektovao u muzej

Casa Vicens je prva kuća koju je Gaudi projektovao za bogate veleposednike 19. veka. Kuća je izgrađena 1885. godine, a od 2014. godine nalazi se u vlasništvu brokera, tačnije banke Andore MoraBanc.

Od tog trenutka otpočelo je renoviranje još jednog Gaudijevog čuda, a upravo ono će i postati novi Gaudijev muzej.

Gaudi novi muzej renoviranje Casa Vicens

Očekuje se da će ovaj muzej biti otvoren za turiste tokom 2017. godine, verovatnije za sve koji se odluče da posete Barselonu tokom kasnog leta, septembra i jesenjih meseci. Do tada, još uvek možete šetnjom obići fantastične Gaudijeve kreacije koje daju unikatan pečat Barseloni, ili možete posetiti kuću u kojoj je živeo Gaudi.