Plutajući hotel The Arctic Bath lociran u regiji Laponija osmišljen je tako da tokom leta slobodno pluta na reci Lule dok se zimi zamrzava u Arktičkom jezeru. Ova regija poznata je po raznim neobičnostima, ali ih ovaj hotel zapravo sve prevazilazi u svojoj jedinstvenosti.

Glavna atrakcija plutajućeg hotela u Laponiji zapravo je bazen koji se nalazi u centru ovog kružnog kompleksa gde gosti mogu da se opuste u vodi koja je, verovali ili ne, zagrejana na osvežavajućih 4℃.

Nakon kupanja u ledenom bazenu posetioci mogu da prenoće u jednoj od šest minimalistički opremljenih soba. Svaka soba pluta zasebno, a raspoređene su oko bazena. Na sledećoj fotografiji pogledajte enterijer soba opremljenih samo krevetom, stolicom i peći.

Manje hrabri gosti svakako mogu da uživaju na palubi ledenog bazena i da razgledaju unaokolo kako bi videli polarnu svetlost po kojoj je Laponija i najpoznatija, ili mogu potražiti toplotu u spa zoni i sauni u sklopu ovog kompleksa.

Vrhovi krovova ovog unikatnog kompleksa ukrašeni su umetnički raspoređenim drvenim stablima što daje još neobičniji izgled. Pogledajte kako iz unutrašnje perspektive izgledaju originalni ledeni bazen i još originalniji krov kompleksa.

Otvaranje hotela planirano je za početak 2018. godine i biće potrebno da se rezeviše najmanje 6 meseci unapred.