Kako piše Telegraph, iako je na četvrtom mjestu u svijetu, u Evropi je proglašen deset puta najboljim u posljednjih 12 godina. Evo i razloga.

1. Ima vlastitu pivaru

Osim vlastitih piva, uz njih dobijete kobasice i kiseli kupus dok vas zabavlja bend koji svira uživo. Bitno je samo da ne sretnete i svog pilota u pivari prije leta.

2. Letovi su tačni

Prema mjerenjima OAG.com, Minhen je jedan od najtačnijih aerodroma na svijetu kada je riječ o letovima sa 87,71 posto aviona koji su sletjeli/uzletjeli na vrijeme.

3. Wi-Fi je potpuno besplatan

Na dosta aerodroma internet se naplaćuje ili je besplatan prvih 10 do 15 minuta, dok je u savremenijim besplatno korištenje do 90 minuta. Aerodrom Minhen je velikodušno dao besplatno uslugu korištenja interneta još 2014. godine.

4. Nudi surfanje

Ovaj aerodrom je bio domaćin najvećeg ljudski napravljenog vala na svijetu u oktobru prošle godine. Jednom godišnje je moguće pokazati svoje surferske vještine.

5. Veliki tobogan i mini gol

U svom kompleksu sadrži veliko igralište i teren za mini-golf, a tu je i historijska letjelica u koju možete ući i istražiti je. U narednom periodu planiraju proširiti igralište s pet zabavnih zona – Afrika, Azija, Evropa, Sjeverna i Južna Amerika.

6. Dobro je povezan

Vozom vam je potrebno 40 minuta da iz centra grada stignete na aerodrom. Voz saobraća svakih deset minuta, a karta košta 8,80 eura.

7. Ima božićni market i klizalište

Zima u Njemačkoj je nezamisliva bez božićnog marketa, a u zabavu je uključen i aerodrom. Djeda Mraz, klizalište i više od 50 štandova bude postavljeno u njihovom kompleksu. Nudi se dobro vino, medenjaci i ručno napravljene stvari.

8. Lagan je za kretanje

U svakom dijelu imate interaktivne InfoGatese u kojima se detaljno navodi se od lokacije prodavnica kojih ima više od 150 do informacija o letovima i željezničkim linijama.

9. Kabine za drijemanje Napcab

Ukoliko želite privatnost ili da odspavate možete iskoristi kabine za drijemanje koje koštaju deset eura po satu. Sadrže krevet, stol i muziku koju sami birate.

10. Prozračan je i ima mnogo sjedišta

Aerodrom je dobio pohvale za osvijetljenost, prozračnost i udobnost. Skytrax mu je dao i pet zvjezdica za usluge unajmljivanja automobila, kvalitet informacija na ekranima, usluge i slobodnim sjedištima.