07.01.2017 je na Ski centru Ponijeri zvanično počela skijaška sezona a ski lift pušten u funkciju i u potpunosti osposobljen u popodnevnim satima te je svim posjetiocima omogućeno skijanje i maksimalno uživanje na našoj ljepotici.

Lijepo vrijeme danas je izmamilo mnogobrojne skijaše i turiste da posjete Ponijere a ugostiteljski objekat KSC omogućio je posjetiocima da uživaju na zraku gledajući skijaše. Uslovi za skijanje na Ponijerima su veoma dobri, visina snijega je 40 centimetara, temperatura -19 stepeni Celzijusovih, a sunčano vrijeme je izmamilo goste koji su osim u skijanju, uživali i u zimskom sunčanju.
Ovom prilikom obavještavamo građane da je JU KSC Kakanj sklopila ugovor sa ekipom Crvenog križa o pružanju prve pomoći na ski stazi. U radnim danima na stazi će biti dva stučna lica Crvenog križa koji će voditi brigu da ne dođe do većih ozlijeda a vikendom tri lica iz Crvenog križa potpomognuta zaposlenicima JU KSC Kakanj.
Lijepo vrijeme ekipa Crvenog križa iskoristila je da u toku dana odradi i vježbu spašavanja unesrećenog na stazi.

Ski lift na Ponijerima će raditi svaki dan od 10,00 do 16,00 sati stoga pozivamo sve građane, ljubitelje skijanja ali i goste iz susjednih gradova da posjete Ponijere, iskoriste ski stazu ali i prelijep ambijent koji nudi turističko izletište Ponijeri.
Cijena poludnevne karte  iznosi 10 KM, a dnevne 15 KM. Radi se o veoma prihvatljivim cijenama jer je cilj da se svim ljubiteljima skijanja omogući korištenje ski-lifta i ski-staze.

Izvor: JU KSC KAKANJ