Sportsko ribolovno društvo „Miljacka“, uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, danas je sa početkom u 16:00 sati organizovalo još jednu akciju poribljavanja rijeke Miljacke u njenom gornjem toku,na potezu od brane na Bentbaši do ušća rijeke Mošćanice.

Članovi udruženja će ovom prilikom u Miljacku ubacili 100 kilograma potočne pastrmke, saopćeno je iz tog udruženja.

Sredstva za nabavku ove ribe osiguralo je upravo Ministarstvo privrede KS, a radi se o 3.000 KM. U pitanju je prva faza podrške ovom društvu, jer su u narednom periodu planirane još dvije akcije poribljavanja, kada će se u ovu rijeku ubaciti oko 3.000 komada mlađi potočne pastrmke.

Inače, potočna pastrmka je vrsta ribe koja ima svoje stanište u Miljackoj, zbog čega se vrlo brzo prilagodi na uslove života u njoj.

“Naše društvo poduzima sve potrebne aktivnosti kako bi omogućilo ribolov, održalo nivo čistoće i uređenja korita u ovom dijelu rijeke Miljacke i time potpuno uredilo tzv ‘ribolovne staze’ namijenje svim našim članovima, kojih u ovom trenutku imamo 60, ali i drugim zaljubljenicima u ovaj sport“, kazao je predsjednik društva Kenan Hajdarević.