Ukoliko želite da adekvatno proslavite Noć veštica, možda ove godine vaš izbor treba da bude Engleska, jer je Udruženje Ingliš heritidž objavilo spisak lokacija na kojima se pojavljuju duhovi. Saznajte koja su to najstrašnija mesta u Londonu, gde se noću čuju cvileći zvuci plača, ili histeričnog glasnog smeha.

Dvorac u Kerisburku – duh Elizabet Rafin

U ovom starom dvorcu se redovno pojavljuje duh Elizabet Rafin. Ona ima jezivo bledo lice,koje ukazuje njenu smrt – davljenje u bunaru. Osim toga, ovde redovno možete videti i duh “sive dame”, duha u dugačkom mantilu koji je u pratnji sa četiri psa.

Dvorac Bolsover – najstrašniji dvorac u Engleskoj

Udruženje navodi da je najstrašnije mesto dvorac Bolsover na severozapadu Engleske. Ovo veoma staro zdanje iz 17. vek sagrađeno je, naravno, na nekadašnjem groblju.

Kako bi ovaj dvorac sačuvao autoritet straha predanja kažu da su neki ljudi videli duh žene kako prolazi kroz zidove. Osim duha žene, viđen je i duh dečaka koji za ruku drži turistu, posetioca, koji u tom trenutku nije bio svestan prisutnosti duha.

Ruševine starog manastira ostavljaju jezu u telu

Na ruševinama jednog srednjovekovnog manastira na severu Engleske mogu da se osete naleti hladnoće, koji vam prolaze kroz kičmu i unose strah u kosti. Još jedna jeziva stvar koji posetioci ovih ruševina mogu da osete je da ih neko konstantno drži za rame.

Zamak u Kenilvortu – duhovi i jezivo škripanje

Srednjovekovni zamak u Kenilvortu je još jedno strašno mesto, koje ima u ponudi duhove, ponovo dečaka i žene. Duh dečaka luta u štali, dok duh žene prolazi kroz dovrac i pozravlja posetioce.

Najjeziviji momenat je to što se na celom imanju čuju koraci koji vam prilaze, i oštro škripanje kolevke koja se ljulja.

Noć veštica – ludnica za turiste

Noć veštica je praznik kada svi apsolutno polude, a posebno deca koja su uzela prevelike količine šećera i jedino što možete da uradite je da sačekate da izbace taj višak energije.

Noć veštica je i velika atrakcija za turiste jer mnoge destinacije organizuju aranžmane za Noć veštica, maskenbale, žurke, kao i “strašne ture”.