Populacija na hrvatskom otoku Lastovu mogla bi porasti do narednog ljeta, a sve to zbog posebne ponude u kojoj se navodi kako kvadrat zemlje košta samo deset lipa.

tok Lastovo je 14 kilometara udaljen od Korčule i ima oko 800 stanovnika. Uz posebnu ponudu pozivaju ljude: “Preselite kod nas, kvadrat zemlje košta deset lipa!”.

Kako piše Slobodna Dalmacija, otočanima se već javilo nekoliko porodica koje žele kupiti komad zemlje na Lastovu. Crkva daje u najam poljoprivredno zemljište za deset lipa po metru kvadratnom, uz uvjet boravka na otoku.

“Ma ne samo što su još uvijek korona free, što ove godine imaju baby boom i iza sebe odličnu turističku sezonu, Lastovo u posljednja dva mjeseca bilježi i interes nekoliko porodica s djecom, koje bi se rado na tom škoju naselile. Ma ne samo porodice, ima i nekoliko poduzetnika zainteresiranih da na ovom otoku, od Splita udaljenom nekoliko sati trajektne vožnje, počnu razvijati biznis – rekao je don Tonći Ante Prizmić iz lokalne župe.

Dakle, ova posebna ponuda najviše bi mogla zainteresovati one koji se žele baviti poljoprivredom, naprimjer – uzgojem lavande ili drugih biljaka.