Sigurno ste mnogo puta poželeli da saznate kako svemir izlgeda. Da li je to čarobno mesto prepuno zvezda i romantike, ili samo prevelika prazna površina. Sada čak možete i da odsednete u kosmosu! Saznajte na koji način će to biti moguće, i kako su Rusi došli na ideju da izgrade hotel na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

 

Ruska svemirska agencija je počela sa izradom plana o pravljenju luksuznog hotela na ovoj svemirskoj stanici. Projekat će obuhvatati posebne kabine, i čak izlazak u otvoreni kosmos! Osim toga, već postoje letovi van planete zemlje, i to sa aerodroma na Karibima.

Možete i da prošetate kosmosom

U planu je da se izgradi luksuzni orbitalni apartman, koji će imati prozore u posebnim kabinama. Osim toga, ovde će postojati i prostor za ličnu higijenu, pa čak i za treniranje i održavanje mišićne mase.

Apartman će imati četiri odeljka, biće dug 15 metara, težak 20 tona, i zauzimaće 92 kubna metra prostora pod pritiskom.

Četiri odeljka će biti samo za spavanje, i zauzimaće po dva kubna metra. Svaka soba imaće prozor prečnika 228 milimetara.

Naravno, ponuda ne bi bila potpuno, ukoliko agencija ne bi obezbedila i bežični internet. Osim interneta moći ćete malo i da prošetate kosmosom, u pratnji  kosmonauta, kako biste bili potpuno bezbedni. Neverovatno, je li da?

Od cene će vam se zavrteti u glavi

Sigurno se sada pitate koliko ovo zadovoljstvo može da košta. Cena, naravno, nije prava sitnica. Ovaj put će trajati jednu do dve nedelje i koštaće 40 miliona dolara po osobi. Ukoliko želite da uz to prošetate kosmosom, moraćete da izdvojite još 20 miliona dolara, i ostanete na ovom putovanju čitav mesec.

Ovim projektom Rusi žele da otvore biznis u svemiru, i prošire tržište i ekonomiju van granica ove amtosfere.

Izgradnja ovog neverovatnog hotela će trajati pet godina, a koštaće 446 miliona dolara. Ukoliko samo 0,33% multimilionera na svetu odluči da uplati ovaj aranžman, ovaj hotel će praviti profit.