Obnova dva spomenika na Kalemegdanu – česme Mehmed-paše Sokolovića i Damad Ali-pašinog turbeta, počeće sledeće nedelje, najavio je gradski menadžer Goran Vesić, gostujući na RTV Studio B, a prenosi Beoinfo.
On je za jun najavio i rekonstrukciju Dečjeg kulturnog centra, za šta je Grad obezbedio 16 miliona dinara. Dosad je urađen nov krov, stolarija, sala, nova scena, sedišta, tako da će tokom jeseni biti potpuno rekonstruisan i sređen, objasnio je Vesić.
Prema njegovim rečima Grad Beograd tokom protekle nedelje postao je vlasnik teatra Bojan Stupica.
– Kako se do sada nije znalo ko je vlasnik, Beograd nije mogao da ulaže u ovo pozorište koje je bilo u jako lošem stanju. Ministarstvo kulture i Grad Beograd su obezbedili novac, tako da ćemo obnoviti ovaj teatar koji postoji od 1969. godine. Pored toga, obnovićemo fontanu ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta – rekao je gradski menadžer.
Vesić je podsetio da će se početkom juna krenuti i obnova Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine, u toku je rekonstrukcija česme u Skadarliji, dok rekonstrukcija kaldrme čeka septembar, kada se završi turistička sezona.
On je rekao i da će gradnja doma zdravlja na Labudovom brdu biti završena za dve nedelje, posle čega sledi tehnički prijem, a dobijanje upotrebne dozvole očekuje se u avgustu, kada će građani moći da ga koriste.
– Taj dom zdravlja pokriva teritoriju od oko 40.000 stanovnika, u njegovu gradnju smo uložili 286 miliona, i to je velika stvar za građane tog dela Beograda – rekao je Vesić, koji je za 12. jun najavio i početak gradnje obdaništa na oko 1.500 kvadrata u Altini.
Izvor: Ekapija