Kongresni turizam u Novom Sadu bi mogao da procveta s obzirom na najavljen otvaranje Sheraton hotela, najvećeg konferencijskog hotela u Novom Sadu. Saradnja domaće kompanije MK Group i jedne od najvećih hotelskih korporacija na svetu rezultovaće otvaranjem prvog Sheraton hotela u okruženju. Prvi međunarodni skupovi mogući već u 2018, a otvaranje zakazano za kraj godine.

Uz potpis najviših standarda i kvaliteta kada je u pitanju izgradnja konferencijskih hotela, hotel Sheraton će otvoriti potpuno novo poglavlje kongresnog turizma u Srbiji.

Hotel Sheraton prostiraće se na 11.000 kvadratnih metara u centru Novog Sada, a pored luksuznih hotelskih soba i jedinstvenog enterijera koji odgovara potrebama savremenog stila, kongresni prostor će biti fokus.

Hotel Sheraton u Novom Sadu će imati čak 7 konferencijskih sala uz kapacitet od skoro 800 mesta i mogućnost organizovanja više događaja istovremeno.

Upravo ovo će biti mesto koje ima potencijal da okupi poslovnu zajednicu, a mogućnosti koje će hotel pružati se kreću od organizacije konferencija i seminara, preko tim bildinga kompanija i drugih edukativno-poslovnih dešavanja.

Pored turističkog potencijala okrenutog gostima hotela, ovaj hotel će direktno uticati i na stvaranje novih radnih mesta za mlade i kvalitetne kadrove, izjavio je Nikola Avram, direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK sistema.

Wellness & SPA centar će biti posebno zanimljiv deo sadržaja hotela koji će se nalaziti na poslednjem spratu hotela, sa svom potrebnom uodobnošću i privatnošću gostiju hotela.