Američki pjevač Alice Cooper objavio je na svom profilu Borinu kolibu koja izgleda poput neke iz horor-filmova i ponudio 365.000 dolara onome ko u njoj preživi 365 dana bez struje, vode i interneta. Nakon toga Boru su zasuli pozivima doslovno iz cijelog svijeta.

Alice Cooper nudi 365.000 dolara onome ko se odvaži živjeti u ovoj kući u Bosni i Hercegovini!

Jesen u šumi je čarobna, ali nije kada se pojavi usred proljeća. Zbog svježeg povjetarca sitne kapi kiše neočekivano su hladne i u lice se zabijaju oštro, gotovo bolno. Nabujali potok Zelenkovac, koji se sjurio s gornjih 700 metara brda po kojemu se zove, srećom, ne može ništa kamenom mostiću na kojem se mogu mimoići dva čovjeka, ali samo jedan se može uhvatiti za drvenu ogradu. S njega se najbolje vidi Borina koliba. Desetak naherenih i nepotrebnih krovova čuvari su šumske brvnare koju je Boro sklepao od grubo tesanih trupaca. Kamen i slama pomažu da se održe na hrpi. Gusti dim suklja iz dimnjaka koji se ne vidi. Prozori su raznih boja i veličina, a svi premali, tamo su jer su ih prijašnji vlasnici odbacili, a Boro uzeo. Ulazna vrata možda su prije zatvarala nečiju ostavu, piše Jutarnji.hr.

Uokolo je razbacano još sedam takvih, ali manjih kolibica, zarobljenih potokom i jednako sljubljenih sa šumom. Između naselja i Borine kolibe su klupe za odmoriti, gledaju prema natkrivenoj pozornici. Desno je Pajdin grob. Pajdo je bio Borin pas koji nije imao jednu prednju šapu. Lijevo je jedan panj iz kojeg rastu dva drva – crnogorična smreka i bjelogorična joha, ne znam kako. Na ulazu je natpis “Zašto nije otišao Boro?” 

Share.

Leave A Reply

Close