SVAKO putovanje hrani dušu, donosi sreću, inspiraciju, energiju, nove uspomene i prijatelje. Iznenadni beg od ustaljene svakodnevice, predstavnicima medija i turističkim radnicima, omogućila je aprilska info tura agencija Big blue i Kon Tiki. Raspoložena družina novinara i turističkih radnika iz Srbije obišla jeneke od najatraktivnijih grčkih letovališta.

SKIJATOS – OSTRVO ZLATNIH PLAŽA

Netaknuta priroda, zlatni pesak, miris borovine i istorijske znamenitosti, samo su deo lepote koja će vas očarati na Skijatosu, ostrvu koje privlači turiste iz cele Evrope, a u čijem kristalno čistom tirkiznom moru redovno uživaju i holivudske zvezde poput Viktorije i Dejvida Bekama, Bred Pita, Džordža Klunija

Raj za sva čula počinje kretanjem trajekta iz luke Volos, a vožnja u trajanju od dva i po sata po prelepom Egejskom moru, samo je deo doživljaja u odnosu na ono što vas čeka dolaskom na najpoznatije ostrvo iz grupe Sporada. Već prilikom uplovljavanja u veliku luku Skijatosa primećuje se spoj tradicionalnog i modernog.

Brdovito ostrvo prekriveno borovom šumom , koje se prostire na 48m2, krase bele kuće poređane stepenasto. Jedino naseljeno mesto na ovom egejskom dragulju je istoimeni glavni grad Skijatos, u kome dominira autentična mediteranska atmosfera sa uskim kaldrmisanim ulicama, brojnim tavernama, barovima, buticima i promenadom za šetnju sa koje se pruža divan pogled na poluostrvo Burzi.

Ipak, zaštitni znak Skijatosa su peščane plaže – ima ih 66, koje se od grada prema zapadu gotovo nadovezuju jedna na drugu. Mada je svaka plaža posebna na svoj način, bilo po intimnosti, boji peska ili vode, zajednički im je miris borovine, jer južni deo ostrva zaklanja gusta borova šuma.

Letovanje na ostrvu zlatnih plaža, kako mnogi nazivaju Skijatos zbog specifične boje peska, veoma je atraktivno mesto za odmor i uživanje u nestvarnoj lepoti plaža.

Plaža Kukunarija ili „borova šišarka“ jedna je od 10 najlepših plaža na svetu.

Prostire se na impresivnom, kilometar dugom pojasu zlatnog peska u obliku polumeseca. Predivna čista i topla voda kao stvorena za plivanje, ronjenje i ostale sportove na vodi. Odmah do plaže nalazi se senoviti borik, koji omogućava odmor i na najvećoj vrućini.

Ostrvo je veoma dobro povezano gradskim prevozom, koji se odvija na svakih 15 minuta. Postoji 26 autobuskih stanica što turistima omogućava da stignu do svake plaže.

Skijatos nudi za svakoga po nešto, bilo da želite da uživate u raju mira i tišine, ili, pak, u ludom provodu na vrelom pesku.

Možete da se odlučite za neke od luksuznih hotela sa 5* kao što su Skiathos Princes i Kassandra Bay, ili najtraženijeg hotela prošle sezone u ponudi agencije Kon Tiki Skiathos Palace 4*, koji pruža pogled na najpoznatiju plažu Kukunariju.

U ponudi su i hoteli Belvedere 4*, Esperides 4*, Plaza 3*. Za one koji vole da borave u studijima, na raspolaganju je neki od četiri tipa ovog smeštaja, Thoros, Telis, Ilias ili Miltos

SKOPELOS – ZELENI RAJ

Drugo najbliže sporadsko ostrvo je Skopelos. Sa gustim šumama koje se prostiru do same obale, vinogradima, maslinjacima i predivnim tirkiznim morem, Skopelos spada u najzelenije ostrvo u Grčkoj.

Ukoliko želite miran odmor, okružen netaknutom prirodom, čistim morem i prelepim plažama, ovo mesto je baš za vas.

Lepota ostrva osvojiće vas na prvi susret, a čim kročite na njegovo tlo imaćete osećaj kao da se vreme zaustavilo. Tradicionalnom izgledu doprinose uske i strme ulice poput sokaka, ispresecane stepenicama, i kuće obojene svežom belom bojom.

Na ostrvu je smešteno 365 crkava, prema kojima se građani Skopelosa odnose sa posebnom pažnjom, nastavljajući da poštuju tradiciju staru vekovima.

Posebnu čar Skopelosu daju plaže, na kojima su snimljeni kadrovi mjuzikla „Mamma Mia“. Mnogi turisti, isnpirisani ljubavnom pričom Dona i Sofi (Meril Stip i Pris Brosnan) dolaze da se opuste i dožive čarobne trenutke baš na ovom grčkom ostrvu.

Jedna od najbajkovitih plaža je Lalarija, koju karakeriše tirkizno plavo more i belo oblo kamenje.

Skopelos je mesto gde ćete uvek biti dočekani raširenih ruku, uz srdačan osmeh, pozitivnu energiju i muziku. Netaknuta priroda probudiće svako vaše čulo i ispisati najlepše uspomene zbog kojih ćete poželeti da se vratite.

Agencija Kon Tiki rezervisala je i za naredno leto na desetine odabranih apartmanskih i hotelskih smeštaja na ovom grčkom biseru.

Hotel Elios Holidays 3*, nalazi se u mirnom mestu Neo Klima. Usluga je na bazi polupansiona (za decu do 16 godina boravak je besplatan) ležaljke i suncobrani su uključeni u cenu od 499 evra.

Ukoliko vam više odgovara studijski smeštaj, možete da se odlučite za studio Nina ili Aleksios.

KAMENA VURLA – IDILIČNI TURISTIČKI BISER

Živopisno mesto Kamena Vurla nalazi se na 175 kilometara od Atine. Kombinacija šumovitih planina i mora pretvorilo je ovo idilično selo u turistički biser u koji dolaze turisti iz svih delova sveta, a poslednjih godina sve više i Srba.

Mesto je smešteno uz autoput E-75, kojim se direktno stiže iz Beograda. Kamena Vurla je posebno postala atraktivna za turiste 60-ih i 70-ih godina, kada se razvijalau pravcu banjskog turizma, jer je početkom dvadesetog veka u izvorima otkriven mineral rodon.

Pejzažem dominira planina Kaledromo, a mesto obiluje tavernama, restoranima, igralištima za mališane isuvenirnicama.

Preko puta Kamene Vurle nalazi se vulkansko ostrvo Lihodenisija, poznato po plažama sa peskom zlatne boje.

U ponudi Big blue agencije je Mitsis Galini hotel, u okviru koga postoji srpski klub, koji podrazumevaanimatora na srpskom jeziku.

Gostima je na raspolaganju pun pansion, smeštaj za dvoje dece gratis, cena (za termin od 24.06/04.07) iznosi 449 evra.

Share.

Leave A Reply

Close