Prvi autentični libanski restoran “Byblos” u Crnoj Gori otvoren je u marini i resortu Porto Montenegro. 

Australijski preduzentnik Romi Havat, vlasnik agencije Discover Montenegro i kompanije Airways Aviation, koja školuje licencirane pilote u Crnoj Gori i širom svijeta, otvorio je restoran u ovoj marini.

“Crna Gora je zemlja koja polako ali sigurno sazrijeva. To se ogleda u pronalaženju novih doživljaja i zahtjevima sve većeg broja stranih turista ali i lokalnog stanovništva za raznolokošću u ukusima. Tako se stvara i prostor za nova gastronomska iskustva. Biti prvi u tome da otvorimo pravi libanski restoran sa pažljivo pripremanom hranom u posebnom ambijentu je bio naš cilj koji smo postigli“, istakao je Romi Havat. 

Kada je riječ o novom gastronomskom iskustvu, libanska kuhinja je najuravnoteženija od svih koje potiču sa Srednjeg Istoka i Mediterana. Njeno dugo nasleđe zdravih jela udruženo je sa egzotičnim ukusima I mnoštvom koristi po zdravlje.

Libanska jela su uglavnom pripremaju i bazirana su na nizu prirodnih, neobrađenih sastojaka, kao što su sveže povrće, voće, orasi, niz mahunarki i žitarica, hladno ceđeno ulje, uključujući masline i susam (Tahini). Tu je i meso lokalnih dobavljača i morski plodovi, sveže i fermentisanih jogurt i drugi mlečni sosevi kombinovani sa orasi i semenkama.

“Ove namirnice prirodno sadrži visok nivo osnovnih hranljivih materija, vitamina, hlorofil i proteine i esencijalne masne kiseline i dodatno su unapređena tokom pripreme i kuvanja na pravi način uz niz specijalnih biljaka i začina sa Bliskog istoka kao što su korijander, peršun, origano, beli luk, sveža i sušena nana, kim, muskatni oraščić, kurkuma, cimet”, navedeno je u saopštenju Porto Montenegra.

Na otvaranju libanskog restorana među najvišim zvaničnicima iz Vlade Crne Gore bio je i ministar turizma Branimir Gvozdenović, predstavnici medija, novi vlasnici Porto Montenegra, Mohamed Al Šaibani, izvršni direktor ICD kao i Rashid Abdul Rahman Al-Rashed bankar iz Saudijske Arabije koji je na 31 mestu Forbsovoj listi najbogatijih. 

Share.

Leave A Reply

Close