U Crnoj Gori trenutno boravi 35 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije .

Iz NTO su kazali da, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, u kontinuitetu organizuju promotivne aktivnosti koje doprinose rastu broja turista sa različitih tržišta. 

Jedna od aktivnosti se, kako se navodi, odnosi na studijska putovanja medija, pa je NTO u saradnji sa partnerima i turističkom privredom domaćin studijskoj grupi medija iz Poljske, čija je posjeta realizovana na inicjativu crnogorske ambasade u Poljskoj s ciljem unaprjeđenja promocije Crne Gore na poljskom tržištu. 

Kako su kazali iz NTO, gosti su smješteni u hotelu Splendid, a do sad su imali priliku da posjete Budvu, Kotor, kompaniju Porto Montenegro i hotel Regent, Cetinje, Žabljak i Kolašin. 

„Zahvaljujući gostoprimstvu kompanije Plantaže, grupa je imala priliku da proba crnogorska vina i posjeti vinski podrum Šipčanik. Pored te kompanije, podršku ovoj posjeti pružile su lokalne turističke organizacije Bara, Podgorice, Cetinja, Kotora i Javno preduzeće za nacionalne parkove“, dodaje se u saopštenju.

Share.

Leave A Reply

Close