Egzotična odredišta tokom letnjih meseci postaju pristupačna i našim turistima. Aranžmani najjeftiniji tokom jula i avgusta i može da se letuje za nekoliko stotina evra

Pod senkom palmi, na belom pesku poput pudera, uz koktel i okruženi osmehom lokalnih stanovnika – odmor je kakav u snovima svi zamišljaju. Upravo takav je slučaj sa Tajlandom, gde 13 dana odmora u julu i avgustu u “Putnik travelu” koštaju 599 evra! Polasci koje nudi ova agencija su 10. jul i 12. avgust, a uključuju avionski prevoz do Bangkoka, četiri dana razgledanja ovog megalopolisa i devet dana odmora u Pataji.

– Poseta plovećoj pijaci u spletu kanala, kraljevska palata, prelepi hramovi i fascinantan spoj tradicionalnog i modernog stila života samo su delić atmosfere koju će turisti osetiti tokom četiri noći u Bangkoku – kaže Maja Bogunović iz “Putnik travela”. – Ko želi da nauči istoriju Tajlanda može da ode na izlet sa našim vodičem u stari grad Ajutaju, koja se nalazi 85 kilometara severno od Bangkoka. Naši se vraćaju i sa punim cegerom: egzotični slatkiši, kandirano voće, tekstil, pamuk, nakit…

Svetski poznato letovalište Pataja nalazi se 160 kilometara od Bangkoka na obali Tajlandskog zaliva. Pataja je popularna zbog Džon Tijen plaže, ali i noćnog života, zabave, kupovine, kao i velikog broja različitih aktivnosti, pa svaki dan može da bude drugačiji. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom, jer se u Pataji nalazi bezbroj restorana sa izuzetno pristupačnim cenama, a koji služe morske i azijske specijalitete.

Specijalan katalog za odmor na dalekim i egzotičnim odredištima pripremio je “Kon Tiki”. Ponuda je bogata, a uključuje Bali, Keniju sa Sejšelima, Singapur sa letovanjem na Bintanu (Indonezija), Filipine sa odmorom na Borokaju, Vijetnam, Mozambik, Zanzibar i još mnogo toga. Ova, zaista, ekskluzivna letovanja imaju organizovane polaske od juna do avgusta.

– Odmor na Zanzibaru u Tanzaniji, sa polaskom 12. jula, košta 2.090 evra, a smeštaj je u hotelu sa četiri zvezdice i uslugom “sve uključeno” – kaže Marija Mićić Škiljaica iz “Kon Tikija”. – Na sva putovanja idu naši vodiči i u cenu su uključena razgledanja prestonica i istorijskih lokaliteta. Posebno je rajski odmor u Mozambiku gde se hotel sa 5* nalazi na najlepšoj plaži Indijskog okeana.

Postoje i brojni individualni polasci, poput Balija, gde je tokom letnjih meseci špic sezone, jer nema kiše i divno se podnose vrućine. Hotel u “Kon Tikiju” nude od 277 evra.

Odmor može da se provede i u Dubaiju, gde aprilski paket-aranžman sa avionskim prevozom i četiri dana odmora u “Argusu” košta 525 evra. Mini-odmor za uskršnji praznik košta 565 evra i traje pet ili sedam dana.

 
Share.

Leave A Reply

Close