Ono što je za Bečiće godinama “Window of Montenegro” u “Splendidu”, od sad je za Sutomore “Sky bar” u hotelu “Sato”: kafe-vidikovac na desetom spratu, iz kojeg je sutomorska uvala “kao na dlanu”. Ovaj segment ponude “Satoa” koji sada ima četiri zvjezdice, samo je jedan od noviteta u kompletnoj gami, koja do punog izražaja treba da dođe već ovog ljeta, i to zahvaljujući novim momentima u razvoju ne samo sutomorskog hotelijerstva.

Naime, od početka ove godine „Sato“, nekadašnji „Nikšić“, prvi je na krajnjem jugu crnogorskog primorja sa stranim menadžmentom: upravljanje hotelom, shodno ugovoru sa vlasnikom, podgoričkim DOO „Sato“, preuzela je multinacionalna kompanija „HotelBrain“ koja rukovodi i razvija hotelski biznis.

„HotelBrain“ donosi „Sato“-u i Sutomoru evropske standarde kvaliteta hotela sa četiri zvjezdice, od brojnih kanala prodaje koji će dovesti u Sutomore goste koji inače ranije nisu dolazili ni u Crnu Goru, do vrhunskog kvaliteta servisa gostiju. Upravo danas,u hotelu smo započeli našu kompanijsku akademiju koja će mjesec dana školovati tridesetak polaznika, izabranih na našem konkursu za radnu snagu u „Sato“-u. Ova akademija za tri godine stvara kadar za menadžerske pozicije u hotelima kojima upravljamo. Trener je Marija Bijelić, generalni direktor operacija za Crnu Goru i Srbiju, a polaznici u „Sato“-u su uglavnom  iz Bara, Sutomora i Čanja. „Sato “ treba da zaposli pedeset radnika, uz sezonce ljeti”, priča za Jedro “Nikola Seneši, direktor „HotelBrain“ za Crnu Goru i Srbiju.

On je dodao da „HotelBrain“ u upravljačkom portfoliju trenutno ima preko 130 hotela u Turskoj, Grčkoj, Kipru, Libanu, Austriji i Srbiji, „Sato“ joj je prvi u Crnoj Gori gdje će ih biti još „jer su u toku pregovori sa još nekoliko hotela širom države“. „Sato“ sada ima 115 soba sa ukupno 350 ležaja, gostima će nuditi plažni bar, zakupljenu plažu,SPA, kongresnu salu kapaciteta 500 mjesta, a otvoreni bazen treba da bude u funkciji već ovog ljeta.

Direktor hotela je Grk Dimitris Apostolatis, diplomac prestižnog Fakulteta za turizam u Lozani u Švajcarskoj u kojoj je 35 godina radio u hotelima Lozane i Ženeve, a u Grčkoj je kao menadžer u Porto Karasu bio i dobitnik prve nagrade na godišnjem izboru za najveći nivo usluge.

“Ovdje mi se sviđa već na prvi pogled. Želja mi je da naš tim napravi od ovog hotela mjesto u koje će se gosti uvijek rado vraćati, i zato će naši gosti imati  najkvalitetniji servis i najbolju hranu”, naveo je Apostolatis.

Seneši je dodao da hotel otvara vrata početkom narednog mjeseca i da već ima zakazane grupe iz Turske, a da pored velikog interesovanja u Istočnoj Evropi u „Sato“-u očekuju i goste iz Zapadne Evrope i SAD.

“Cilj nam je da ovog ljeta, od kojeg očekujemo zaista sjajnu sezonu, iskoristimo sve prednosti  Crne Gore u odnosu na alternativne destinacije. Gostima je u ponudi široka paleta usluge, od noćenja sa doručkom do ol-inkluziva, a mislim da ćemo za crnogorske prilike imati izuzetno konkurentnu cjenovnu politiku”, rekao je Seneši.

 

Share.

Leave A Reply

Close