Skijališta Savin kuk i Javorovača napravila su sve potrebne pripreme za početak zimske sezone i u ovom momentu su apsolutno spremna da prime prve goste, saopštila je direktor Turističke organizacije Žabljak, Vanja Krgović Šarović.

“Ukoliko bude snijega i interesovanja prije početka zvanične sezone, oba skijališta mogu početi sa radom i ranije”, kazala je Krgović Šarović agenciji Mina-business.

Ona je navela da zimska sezona, tradicionalno, počinje sa novogodišnjim praznicima, odnosno 31. decembra.

“Svi hoteli na Žabljaku, trenutno obavljaju sve potrebne pripreme za sezonu, kako bi spremno dočekali prve turiste, krajem decembra. Za čišćenje gradskog jezgra i okolnih sela zaduženo je Javno komunalno preduzeće Žabljak, koje raspolaže svom potrebnom mehanizacijom”, dodala je Krgović Šarović.

Za održavanje glavnih i puteva do skijališta, koji spadaju u puteve sa prioritetom, kao i ranije, zaduženo je preduzeće Crnagoraput.

“S obzirom na ozbiljnost tog preduzeća, očekivanja su da će putevi biti apsolutno prohodni, osim u slučaju većih vremenskih nepogoda, odnosno mećava, koje su tipične za ovaj kraj”, objasnila je Krgović Šarović.

U slučaju da ne bude snijega, kako je saopštila, u pripremi su zabavni programi i sadržaji u saradnji lokalne i Nacionalne turističke organizacije (NTO).

“Takođe, pripremaju se i staze za nordijsko skijanje, za koje je dovoljno 20 centimetara snijega. Skijalište Javorovača intezivno radi na postavljanju klizališta, koje će biti novina u zimskoj turističkoj ponudi”, kazala je Krgović Šarović.

Ona je dodala da su cijene nivou prethodnih godina, bez izmjena, dok su za novogodišnje i božićne praznike tradicionalno veće oko 30 odsto.

“Ukoliko se uzmu u razmatranje cijene iz okruženja, može se reći da su one na Žabljaku prilično visoke. Razlog tome su prilično visoke cijene struje i ogrijeva, koje je potrebno obezbijediti za zagrijavanje objekata”, zaključila je Krgović Šarović

Kada je u pitanju Savin kuk, jednodnevni ski pas u januaru će koštati 15 eura a u februaru, martu i aprilu 13 eura.

Poludnevni ski pas će u januaru koštati deset eura, a u sljedeća tri mjeseca osam eura.

Za dvodevni ski pas će u januaru biti potrebno izdvojiti 25 eura, u februaru i martu 20 eura, a za desetodnevni 100 eura, odnosno 80 eura.

Sezonski ski pas će koštati 150 eura, a za stanovnike Opštine Žabljak 100 eura.

Kada je u pitanju ski centar Javorovača, dnevni ski pas za odrasle će koštati osam eura, a za djecu pet eura. Sedmični će koštati 48 eura, odnosno 30 eura.

Share.

Leave A Reply

Close