Iako je za mnoge Španija luksuzna destinacija, ovog leta glamur i raskoš bisera Evrope postaju dostupni i za plići džep.

Peščane plaže, preukusna hrana, topli španski mentalitet i čuvena sangrija učinile su da ova zemlja postane treća najposećenija svetska destinacija.

Španija ima najveći broj sunčanih sati u Evropi, pa nije čudo što svake godine privlači sve veći broj turista. Ono što je posebno atraktivno kada je reč o Španiji, iako je reč o državi koja dobrim delom funkcioniše zahvaljujući velikom broju turista, jeste činjenica da i pored ogromnog broja hotela, turista, uređenih plaža, i dalje možete pronaći mesto na kome je tiho, mirno, a priroda netaknuta.

Ljoret de mar

Ljoret de mar, što u prevodu znači “cvet na moru”, krase kristalno čiste plaže, a daleko je čuveno po gostoprimstvu domaćina. Ono što daje posebnu čar ovom letovalištu jeste činjenica da su letnje temperature oko 30-35 stepeni i da nema nepodnošljive sparine – naprotiv ovde se uživa na suncu i to bez osećaja da se topite, a hotele i druge pojedinosti ponude koju smo pronašli pogledajte ovde.

Ljoret de mar

Foto: Profimedia

Kalelja

Kalelja je katalonijski dragulj, a posebno je primamljiv zbog blizine Barselone, što omogućava da od svog odmora napravite balans između uživanja u miru na plaži i brzine ovog za mnoge najlepšeg grada na svetu. Kaelja je poznata po raznovrsnom noćnom životu i dinamičnom provodu, pa je idealno mesto i za mlade koji od svog odmora očekuju vrhunsku zabavu.

Kalelja

Foto: Profimedia

Santa Suzana

Ovo letovalište poznato je po starom šarmu Španije, uskim ulicama, kamenim građevinama, toploj atmosferi i starim građevinama koje su prava turistička atrakcija. Posebno je atraktivan nacionalni park Montnegre, koji je pravi raj za sve ljubitelje prirode, ali i one koje uživaju u sportovima na otvorenom. 

Santa Suzana

Foto: Profimedia

 

Share.

Leave A Reply

Close